NB I

A kupagyőztes Angyalföldön zárja a szezont

A Monicomp Liga 2010-2011-es szezonjának záró fordulójának pénteki játéknapján a friss Magyar Kupa-győztes Kecskemét a Vasas otthonába látogat.

A Monicomp Liga 30. fordulójában:

Vasas-Kecskemét 17.00 (Sport M)
v.: Kovács J. Zoltán

A 8. helyezett Vasas a 12., de a héten Magyar Kupa-győztessé váló kecskemétieket fogadja a Monicomp Liga 30. fordulójában. Komjáti András, a hazaiak vezetőedzője szerint a szezon terheitől megszabaduló két csapat játszik ma egymás elleni, mivel egyaránt elérték a maguk elé kitűzött céljaikat.

KTE-Vasas - Fotó: www.kecskemetite.hu
"Először is szeretnék gratulálni a Kecskemétnek a kupagyőzelemhez, mert igazán nagy eredményt ért el. A KTE tabellán elfoglalt helye nem tükrözi a valós tudását, a csapat igazi arca az, amelyet a kupadöntőn mutatott. Mindkét csapat felszabadultan játszhat, mert ellenfelünk és mi is elértük a célkitűzésünket, bár az elmúlt néhány forduló eredményének nem örülünk. Nem könnyű feladat felkészíteni a játékosokat az utolsó fordulóra, és a klubnál történt hétközi történések is nehezítik ezt, de a futballistáink sportemberek, így fejben is tökéletesen ott kell, hogy legyenek a pályán. Mi ebben próbálunk nekik segíteni" - olvashatóak Komjáti szavai a kesport.hu-n.

Tomiszlav Szivics, a kecskemétiek vezetőedzője elmondta, hogy bár nem volt idejük kipihenni magukat a kupa döntője után, pénteken még utoljára oda kell tenniük magukat a szezonban, és utána következhet a megérdemelt nyári pihenés.

A KTE szezonja a mai mérkőzéssel befejeződik, azonban a következő idényre való felkészülés alig három hét múlva már kezdetét is veszi. Szivics csapata június 9-én kezdik meg a felkészülést a Szuperkupára, és az Európa Liga selejtezőire.

A várható kezdőcsapatok:

Vasas: Végh - Kovács, Arnaut, Mileusnic, Présinger - Lázok, Kulcsár, Lisztes, Katona - Ferenczi, Ponczók

Kecskemét: Antal - Koszó, Gyagya, Balogh, Farkas - Patvaros, Bertus, Foxi, Bori - Tököli, Máté