Átigazolás

A Bundesliga 2 gólkirálya a Bayernnél folytatja - hivatalos

A Bayern München bejelentette, hogy leigazolta a Nils Petersent, az Energie Cottbus csatárát. A támadó 25 góllal nyerte a Bundesliga 2 gólkirályi címét, és három évre írt alá a Bőrnadrágosokhoz.

Nils Petersen átigazolásáról már pletykáltak egy ideje Németországban, csütörtök délelőtt pedig el is utazott Münchenbe, hogy részt vegyen a kötelező vizsgálatotok, és aláírja a szükséges papírokat. A 22 éves támadó Jenában kezdte a profi karrierjét, majd 2009-ben igazolt Cottbusba. A nagy áttörést a 2010-11-es szezon hozta meg neki, hiszen 25 gólt szerzett a Bundesliga 2-ben, ami több mint a harmada csapata összesen 65 találatának, és amivel elhódította a gólkirályi címet is.

Nils Petersen, a Bayern München csatára, akit a klub az Energie Cottbustól igazolt le 2011 májusában

"Nagyon hálás vagyok az Energie Cottbusnak. Sosem tekintettem ugródeszkaként a klubra, hiszen a legjobb dolog, ami eddig történt velem, hogy itt játszhattam. Így persze a búcsú is nagyon nehéz. A klub, az edzők és a csapat nélkül soha nem kaphattam volna lehetőséget a Bayern Münchennél. Nagyszerű időszak volt, amit sosem felejtek el" - nyilatkozta búcsúzásképp a játékos.

Ugyanakkor már a jövőbe is tekintett: "Büszke vagyok rá, hogy a Bayern lesz az új csapatom. Ez egy egyszeri lehetőség, aminek nagyon örülök, és amivel kapcsolatban nagyon sok tervem van."

A Bajorok 2,8 millió eurót fizettek a csatárért, és a német média értesülései szerint ezzel le is tudták a csatársor megerősítését a következő idényre. Akkor sem akarnak új játékost vásárolni, ha a mellőzött, és az utóbbi meccseken a hibákat is halmozó Miroslav Klose eligazol.