Mainz

Szalai Hamburgból kapott riválist

A Szalai Ádámot foglalkoztató Mainz 05 leigazolta a Hamburg kameruni válogatott támadóját, Eric Maxim Choupo-Motingot.

Eric Maxim Choupo-Moting

A 22 éves játékos ingyen került a Rajna-partjára, 2014. június 30-ig írt alá. Choupo-Moting Hamburgban született, 2004-ben került a HSV korosztályos csapatához. A 2009-2010-es szezont a Nürnbergnél töltötte kölcsönben. Utánpótláskorúként még a német U19-es és U21-es válogatottat erősítette, 2010-ben viszont váltott, és bemutatkozott a kameruni nemzeti csapatban. A Hamburgban eddig 23 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken két gólt szerzett.

"Eric Maxim Choupo-Moting olyan játékos, akiben kivételes lehetőségek rejlenek. Számos olyan tulajdonsága van, ami egy átlagos támadó fölé emeli. Technikilag képzett, labdabiztos, szélvészgyors, és emellett klasszikus csatárnak is elsőrangú. Ennek köszönhetően a több poszton is bevethető, vagyis jelentősen növeli a variációs lehetőségeinket" - dicsérte Thomas Tuchel vezetőedző új futballistáját.

"Jó döntést hoztam azzal, hogy hosszútávú szerződést kötöttem a Mainz-al. Már a tárgyalások során rendkívül pozitív benyomásaim voltak a klubról, biztos vagyok benne, hogy jól fogom magam érezni a csapatnál és a városban is" - mondta a csatár.