Magaslabda

Rossz hatással volt ránk az edzőváltás időzítése - Elek Ákos

Elek Ákos, a bajnok és kupadöntős Videoton középpályása volt a hathárom.hu Magaslabda című rádióműsorának vendége.

Elek Ákos, Videoton válogatott középpályása - Fotó: vidi.hu
A Kecskemét elleni Magyar Kupa-döntőben Elek Ákos nem a szokásos posztján, hanem balhátvédként szerepelt. Emiatt többen is kritizálták Mezey György vezetőedzőt, és azt a játékos is elismerte, hogy védekező középpályásként érzi magát legjobban, de nem ezt tartotta a legnagyobb problémának.

"Nem volt teljesen szokatlan, hogy balhátvéd voltam, hisz tavaly is sokat játszottam azon a poszton, és a Kaposvár elleni múlt heti bajnokin is ott vetett be a Mester. De azért a középpályán érzem a legjobban magam. A mérkőzés első húsz percében úgy néztünk ki, mintha Gyuri bácsi az utcáról szedett volna össze bennünket, nagy előnyt adtunk a Kecskemétnek. Biztos, hogy hatással voltak a vasárnapi hírek is a teljesítményünkre. Engem konkrétan édesanyám hívott fel, hogy láttam-e a vidi.hu-t, mert bejelentették, hogy Mezey Györgyöt leváltották. Furcsa volt ez az időzítés, és nem is értettük. A csapat szereti Gyuri bácsit, de edzők jönnek-mennek, ez természetes, inkább a tálalással volt gond" - mondta a középpályás.

A Videoton azért így sem szomorkodhat a szezon végén, hiszen biztosan az NB I tabellájának élén zárnak.

"A bajnoki cím volt a fő célunk, és erre büszkék lehetünk, a BL-selejtező pedig természetesen óriási motivációt jelent mindannyiunknak. Azt nem tudom, hogy változik majd a csapat összetétele, biztos, hogy Paulo Sousának is lesznek elképzelései, hogy kikkel erősítene, és a mostani játékosokkal kapcsolatban is hallottam pletykákat arról, hogy néhány embert vinnének. Saját magammal kapcsolatban is hallottam ezt-azt, de még nagyon sok mindent kell mérlegelni ezzel kapcsolatban, szezon közben nem is beszéltem a menedzseremmel, csak a focira akartam koncentrálni. Ha választhatnék, a Bundesligába igazolnék, a német foci áll hozzám közel. De ha most nem tudnék váltani, az sem lenne tragédia, jól érzem magam Fehérváron, szeretem a várost, szeretem a csapatot. Az biztos, hogy élcsapatban nem szeretnék padozni, akkor inkább maradok a Videotonban, és staliban játszom."

Elek Ákos végül kitért arra is, hogy mire számít a júniusban érkező új vezetőedzőtől: "Paulo Sousa fiatal, ambiciózus edzőnek tűnik, de azt nem tudom, hogy állja majd itt meg a helyét. A magyar foci sajátos közeg, nem tudom, hogy mit szól majd például, amikor elmegy mondjuk Paksra, vagy ha feljut a Gyirmót, akkor oda, és megismerkedik közelről a körülményekkel."