Edzősors

Rátgéber távozik Fenerbahcétól, és férficsapatot is vállalna

A bajnokságot nyerő török együttes nem hosszabbította meg a magyar szakember szerződését, ezért most új munkát keres.

Rátgéber László bajnoki címmel távozik Isztambulból

Rátgéber Lászlónak lejárt a szerződése a török női kosárlabda-bajnokságot megnyerő Fenerbahcénál, ezért távozik a kispadról.

“Június harmincadikán lejár a szerződésem a Fenerbahce női kosárlabdacsapatával, a vezetőséggel pedig nem egyeztünk meg a folytatásról. A legfontosabb, hogy négy év után újra bajnokságot nyertem egy csapattal. Az Euroligában nem jutottunk be a legjobb négy közé, és nem nyertük meg a török kupát sem, ezeknek nyilván nem örülök, de hát, ahogy az talán már ismert, Diana Taurasi és Penny Taylor nélkül komoly csoda lett volna a Final Four-ba kerülés” – mondta a bama.hu-nak az egykori pécsi sikeredző.

A korábban Oroszországban is dolgozó tréner azt sem tartja kizártnak, hogy a férficsapatnál vállaljon munkát.

„Egy ideje már felbukkan a nevem különböző férficsapatok kontextusában is, s bizony nem én lennék az első tréner, aki egy női gárda után az erősebbik nemnél próbál szerencsét. Most már én is el tudom képzelni magamat egy ilyen pozícióban, de azért ahhoz nagyon sok mindennek a helyén kell lennie. Én már egy ideje stábban gondolkodom, azaz aki engem szerződtet, az valójában egy edzői csapatot, és ezzel együtt egy rendszert igazol. Világéletemben azért is voltam sikeres, mert jó emberekkel vettem körül magam, akikre mindig számíthattam. Az én stábom egyben azt is garantálja, hogy az idény annál a csapatnál nem kísérletezés lesz, hanem az általam elképzelt rendszer ráhúzása egy játékosgárdára” – jegyezte meg a szakember.