Magyar Kupa

Nyilasi minden igényt kielégítő "angol" kupadöntőt látott

Az MLSZ sportigazgatója Tököli Attila és a Kecskemét afrikai légiósainak játékát emelte ki a Magyar Kupa döntője után.

Óriási küzdelem volt a Puskás Ferenc Stadionban - Fotó: MTIA KTE-Ereco remek mérkőzésen nyerte 3-2-re a Videotont a Magyar Kupa döntőjében, ezzel megszerezte története első kupagyőzelmét. Nyilasi Tibornak is tetszett a találkozó, ő pedig bátran nevezhető a Magyar Kupa-döntők specialistájának is, hiszen játékosként kétszer (1976, 1978), edzőként háromszor (1991, 1993, 1994) nyerte meg a trófeát.

"Szenzációs mérkőzés volt a tegnapi kupadöntő, olyan találkozó, amely igazi támadófutballt hozott, remek csatákat, ütközéseket, szerencsét és pechet egyaránt. Hamisítatlan, minden igényt kielégítő kupadöntőt láthattunk, profi munka volt mindkét csapat részéről. Már-már angol mérkőzések juthattak az eszünkbe annak láttán, ahogyan a Kecskemét játékosai ostromolták a Videoton védelmét. A KTE szinte mindvégig remekelt, és a Videoton is megmutatta tudását a találkozó egyes szakaszaiban, így a szurkolók lüktető összecsapást láthattak" - fogalmazott a Ferencváros egykori edzője az mlsz.hu-n.

Az egykori ezüstcipős Tököli Attila és az afrikai légiósok játékát emelte ki a győztes kecskeméti csapatból.

"Tököli Attila az első negyedórában nyújtott remek teljesítménye, az, ahogyan előkészítette a gólokat, meghatározta a meccs eredményének alakulását, de ne feledjük a légiósok remek teljesítményét sem. A három gólt szerző Foxi, valamint Litsingi nem kis utat járt be magyarországi karrierje során. Biztos, hogy nagy falakat kellett ledönteniük a hazai közegbe való beilleszkedés érdekében, és nem volt könnyű dolguk az első időszakban. Lám, az afrikai játékosok - Ebalával együtt - egy Magyar Kupa-döntőben hálálták meg a bizalmat" - nyilatkozta Nyilasi Tibor a látottakról.