Milan

Nesta után Inzaghi is marad még egy évig, Pirlo elköszönt

A napokban egymásnak adják a kilincset a tárgyalószobában az AC Milan játékosai: kedden Mark van Bommel, Flavio Roma és Thiago Silva, szerdán Alessandro Nesta majd Philippo Inzaghi hosszabbította meg kontraktusát. A vörös-feketéket 10 évig szolgáló Andrea Pirlo ugyanakkor búcsút intett Milánónak, máshol folytatja pályafutását.

Filippo Inzaghi Nestához hasonlóan egy évvel, 2012. június 30-ig hosszabbított. Az augusztusban már 38. évét betöltő csatár 2001-ben a Juventustól érkezett Milánóba, ahol két-két bajnoki címet és Bajnokok Ligáját, Olasz Kupát, szuperkupát és két európai Szuperkupát nyert.

Szintén újabb egy évre kötelezte el magát a klubnál Flavio Roma és Mark Van Bommel, Silva 2016-ig írt alá.

Andrea Pirlo elhagyja a MilantUgyanakkor a Milan egy másik ikonja, a világbajnok Andrea Pirlo tíz év után elköszönt az egyesülettől: a karmester szerdán bejelentette, nyáron elhagyja a vörös-feketéket. A 31 éves játékos kontraktusa a lejár, szabadon igazolható.

"Azért vagyok itt, hogy elbúcsúzzam. 10 felejthetetlen év után távozom, ami közös megegyezés eredménye. Nem tárgyaltam a Juventusszal" - mondta a riportereknek Pirlo, cáfolva azt a hírt, miszerint már megállapodott a torinóiakkal, akik hároméves szerződést kínálnak neki.

Azonban még vanank olyan futballisták a friss olasz bajnok keretében, akik jövője bizonytalan: a 35 éves Clarence Seedorf és 33 éves  Massimo Ambrosini szerződése szintén lejár a nyáron, a klub még nem kínált nekik új megállapodást.

A Milanhoz kapcsolódó további hír, hogy Taya Taiwo, az Olympique Marseille 26 éves, nigériai balhátvédje átment az orvosi vizsgálaton, minden bizonnyal hamarosan hivatalosan is bejelentik leigazolását.