Átigazolás

Madridban akarok maradni - Kaká

A Real Madrid támadó középpályása legutóbbi nyilatkozatában leszögezte, hogy nem szeretné elhagyni csapatát, és ezen a nyáron biztosan nem tér vissza korábbi sikerei színhelyére, az AC Milanba, és a Chelsea-be sem igazol.

Kaká nem akar eligazoni a Real Madridból

Bár a a Milannal az Olasz Kupa kivételével mindent megnyert, 2007-ben Aranylabdával jutalmazták, Kaká nem gondolkodik azon, hogy visszatérjen Lombardiába. A brazil 2009-ben igazolt a Real Madridhoz, 65 millió euróért, de mégsem tagja rendszeresen a kezdőcsapatnak, és a vörös-feketéknél mutatott világklasszis formáját sem tudja hozni. Már hónapok óta keringenek a pletykák arról, hogy ezen a nyáron elhagyja a spanyol fővárost, a Chelsea-t (a játékos édesanyja hamarosan Angliába költözik) vagy a Milant tartják befutónak, de szóba került az Atlético Madrid is.

"A Real Madridban szeretnél maradni, és itt minél több játéklehetőséghez jutni. Igen, édesanyám Londonban fog élni jövőre, prédikátorként előadásokat tart majd" - nyilatkozta Kaká.

"A Real Madrid óriási kihívást jelent. Nem akarok most arra gondolni, hogy milyen lenne a Premier League-ben futballozni, vagy visszatérni Itáliába. Vissza akarom nyerni a korábbi jó formámat, és bizonyítani a Madridban a következő szezonban."

"Igen, nem tagadom, hogy volt egy-két rosszabb évem. De idén kupát nyertünk a csapattal, és elődöntősek voltunk a Bajnokok Ligájában."

A brazil középpályásért 2009 januárjában horribilis összegű ajánlatot tett a Manchester City, de ő elmondása szerint sosem gondolkodott azon, hogy a gyárvárosba szerződjön. "Nem voltam hajlandó a Manchesterbe Citybe igazolni. Egyrészt a szezon közepén voltunk, másrészt mindig is mondtam, hogy ha elhagyom a Milant, csak a Real Madrid kedvéért teszem meg."

Édesanyja közelsége mellett a Chelsea azért is csábítaná Kakát, mert ott együtt dolgozhatna az őt a világ egyik legjobbjává faragó Carlo Ancelottival, de a játékos ezt is visszautasította: "Jó kapcsolatot ápolok Carlóval, de az az igazság, hogy Madridban akarok maradni és játszani. Szeretek itt élni."