Kajak-kenu

Kucsera Gábor Fradi-szívvel született

A 28 éves kajakos remekül érzi magát a Ferencvárosnál, ahol együtt dolgozhat korábbi edzőjével, Kulcsár Gáborral.

Kucsera remekül érzi magát zöld-fehérbenKucsera Gábor néhány hete szakított eddigi edzőjével, Sári Nándorral és a Kőbánya SC-vel. Munkáját ezentúl a Görögországból hazatért Kulcsár Gábor fogja irányítani a Ferencváros újjáéledt kajakszakosztályában.

„Fradi-szívvel születtem. Már gyerekkoromban is több sportágat kipróbáltam a zöld-fehér egyesületnél, mint az úszás vagy a foci, míg eljutottam a kajakozáshoz. Tehát a gondolat akkor fogalmazódott meg bennem, amikor hallottam a szakosztály újjáalakulásáról. Az olimpiai ötödik helyezés után volt egy kisebb törés bennem, hiszen győzni mentünk az olimpiára. Úgy éreztem, nem lelem elég örömöm a sportban, nem tudtam eléggé koncentrálni az edzéseken. Ráadásul saját vállalkozásba is fogtam, ami sok energiámat felemésztette. Most viszont nagyon jól érzem magam új egyesületemnél. Meg vagyok elégedve az elvégzett munkával és az edzésekkel, bár valami hasonlóra számítottam, hiszen Kulcsár Gáborral már korábban is dolgoztam együtt, amikor elsőéves ifi voltam és nagyon szerettem a közös munkát” – jelentette ki a kajak.hu-nak a 28 éves sportoló.

A jövőre rendezendő olimpia szempontjából rendkívül fontos az augusztus 17-20. között megrendezésre kerülő szegedi kvalifikációs világbajnokságon, ahol Kucsera szeretne első lenni, akárcsak 2006-ban.

„Alapvetően párosban és négyesben szeretném megmérettetni magam idén és jövőre is. Szeretnék kijutni Londonba is, ahol lehetőleg a dobogón szeretnék állni. Most összeállt egy jó csapathajó, melyben Szalai Tamás, Gyökös Lajos, Boros Gergely és én ülünk együtt. Sajnos most lebetegedtem, ezért nem tudtam részt venni a tájékoztató versenyen, és mivel nem tudták felmérni felkészültségemet, valamint Dombi Rudolf kirobbanó formában van, kitettek a hajóból. De nem izgulok túlságosan, hiszen így van öt hetem felkészülni a második válogatóra” -  nyilatkozta magabiztosan Kucsera Gábor.