Manchester United

Gary Neville a folytatásra buzdítja Scholest

Gary Neville januárban jelentette be visszavonulását, visszatérő makacs sérülései miatt. Régi harcostársa, Paul Scholes is ezt fontolgatja, de Neville mindenáron a folytatásra akarja rábírni a középpályást.

Két régi barát: Gary Neville és Scholes (18) Scholes novemberben lesz 37 éves, és korábban azt nyilatkozta, hogy a Bajnokok Ligája-döntő után nyilatkozik jövőjéről. Csapat-és válogatottbeli társa viszont a további játékra sarkallná a középpályást.

"Figyeltem őt az elmúlt hónapokba, és az alapján meggyőződésem, hogy helye van még a pályán. Ha nekem is ilyen képességeim lennének, és hozzá tudtam volna tenni a játékhoz, akkor én sem vonultam volna vissza" - nyilatkozta az egykori jobbhátvéd.

"Paul ugyanakkor makacs ember, nem fogja befolyásolni mások véleménye, a saját elhatározása alapján fog dönteni. Természetesen a menedzser is beszélni fog vele, hogy meghozzák azt a döntést, ami neki és a családjának is a legjobb."

"United szurkolóként és barátként még sokáig szeretném nézni a őt a pályán. De megvan a kellő tapasztalata, tudni fogja, mit kell tennie, és végtére is, ő érzi azt, hogy fizikailag és szellemileg bírja-e még nyomást. Csak annyit mondhatok, hogy mi, drukkerek, legszívesebben egész életünkben csodálnánk, amit művel, mert öröm nézni."

Paul Scholes tíz bajnoki címet, három FA-kupát és két Bajnokok Ligáját nyert a Manchester Uniteddel, az egyéb sikerek mellett. 1997 és 2004 között 67 alkalommal öltötte magára az angol válogatott mezét, melyben 14 gól szerzett. 1992-ben Neville és Scholes tagjai voltak a United utánpótláscsapatával ifjúsági FA-kupát nyert alakulatnak (David Beckham, Nicky Butt, Ryan Giggs és mások mellett).

"Nem lepne meg minket, ha Paul szögre akasztaná a cipőjét. A szezon végén Si Alexszel együtt leülünk vele, és beszélünk a jövőről. Bárhogy is dönt, tiszteletben fogjuk azt tartani. Zseniális játékos évek óta" - mondta David Gill, a Vörös Ördögök vezérigazgatója.

A Manchester United egyébként május 28-án, kedden búcsúztatja el Gary Neville-t, a Juventus elleni gálamérkőzésen, játékos kérésére meghívták a legendás '92-es osztályt, a Ferguson-fiókáknak becézett játékosokat, vagyis Gary Neville testvérét, Philt, Nicky Buttot, Paul Scholest, Ryan Giggset és David Beckhamet.