Forma-1

Sutilt verekedés és sérülés szándékos okozása miatt feljelentették

Feljelentést tett a Forma-1-es Lotus csapat egyik részvényese Adrian Sutil, a Force India pilótája ellen verekedés, illetve sérülés szándékos okozása miatt.

Sutil nagy bajba kerülhet dulakodása miatt - Fotó: AFP

Eric Lux luxemburgi üzletember genfi ügyvédje a francia hírügynökséghez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, hogy az április 17-én, Sanghajban történtek miatt, a dosszié összeállítása után juttatták el beadványukat a bíróságra.

"A Nemzetközi Automobil Szövetség, csakúgy, mint a Force India csapat értesítést kap majd az eljárásról, mihelyt a feljelentést regisztrálják" - fogalmazott az ügyvéd, hozzátéve: védence fenntartja magának a jogot, hogy a későbbiekben az incidensben indirekten érintettekkel szemben is eljárást kezdeményezzen.

Médiajelentések szerint a Sutil és Lux összeverekedett egymással egy népszerű sanghaji éjszakai szórakozóhelyen a Kínai Nagydíj után. A dulakodás során a pilóta - aki barátja, a brit Lewis Hamilton győzelmét ünnepelte - egy pezsgőspohárral megvágta az üzletember nyakát, amit össze kellett varrni. Sutil és Hamilton együtt távozott a helyszínről, majd a német versenyző a múlt héten a Bild című lapban utalt a történtekre.

"Azon az eseményen, amelyen magánszemélyként vettem részt, történt valami, egy nagyon szerencsétlen cselekedet a részemről, amellyel egyáltalán nem szándékoltan megsebesítettem valakit. Igazán sajnálom, ami történt, és elnézést kérek" - fogalmazott a pilóta, hozzátéve, hogy az ügynek semmi köze a sportpályafutásához, ezért a továbbiakban nem is szeretne erről nyilatkozni.