Magyar Kupa

Már a fehérvári bajnoki döntetlennel megnyertük a kupát - Szivics

A Kecskemét vezetőedzője szerint csapata már a 2-2-re végződött bajnoki mérkőzésen megnyerte a kupa döntőjét, mivel játékosai elhitték, hogy a Videoton ellen lehet jól játszani. Mezey György úgy látta, hogy csapata egységesen szürke volt a Magyar Kupa fináléjában.

Tomiszlav Szivics, Kecskemét: "Ez egy nagy nap a Kecskemét történetében. Éreztem, hogy meglesz a győzelem, nyilatkoztam is erről. Nem akarok nagyképűnek tűnni, de a Fehérváron elért 2-2-es döntetlennel már megnyertük a kupát. Ott felszabadultan játszottunk, és a játékosaim is elhitték, hogy a Videoton ellen is lehet jó teljesítményt nyújtani. Jól nyitottunk ma, és ki tudtuk használni a lelki fölényünket. Tököli Attila egy külön figura, ma nagyszerűen játszott, aztán valami történt. Benne egy vulkán lobog, egy vadállat él, ami ma kitört, de én így is szeretem őt. Az Újpest elleni meccsen érzett rosszullétem szerencsére ma nem jelentkezett. Ribánszki bizonytalankodott a végén, nagy volt a feszültség, de szerencsére meglett a győzelem."

Mezey György, Videoton: "Gratulálok a Kecskemétnek, megérdemelten nyerték a kupadöntőt. A csapatom ma szárnyaszegetten, hitetlenül játszott, ennek az okát nem tudom. Nem akarok azzal foglalkozni, hogy volt-e hatása az edzőváltásnak a mai mérkőzésre. Gondoltam arra, hogy másképp állítom fel a csapatot, de ebbe belemenni már utólagos okoskodás lenne. Ma mindenki egyformán szürke volt, de hétvégén a bajnokin a preszízs kedvéért még oda kell tennünk magunkat."