Női kosárlabda

Gorbunova visszatér, Fegyverneky és Zavecz is Sopronban folytatja

  • MTI-hatharom.hu

Az MKB-Euroleasing Sopron kosárlabdacsapatának vezetősége a kedd esti szurkolói ankéton jelentette be, hogy ki alkotják a 2010-211-es szezon csapatát. Az ukrán Olekszandra Gorbunova visszatér Sopronba, míg a válogatott csapatkapitánya, Fegyverneky Zsófia és a magyar-ausztrál Zavecz Hanna új szerzemény.

Az ankéton búcsút vette a csapattól és a szurkolóktól Hinti kata, a válogatott irányító Valenciába igazolt.

Krivacsevics Tijanát és Szabó Fannit hosszabb távú szerződés köti a klubhoz, ők 2013-ig biztosan Sopronban játszanak. Horti Dórát is meggyőzte a vezetőség a maradásról, továbbá Fűrész Diána és a sérüléséből felépülő Czank Tímea is a keretet erősíti.

Pécsről Fegyverneky Zsófia az MKB-Euroleasinghez szerződött. Új szerzemény Zavecz Hanna is, akinek szülei 1956-ban hagyták el Magyarországot, az ausztrál bajnokcsapat meghatározó játékosa, magyar útlevéllel rendelkezik, és tagja a bő ausztrál válogatott keretnek.

Egyetlen légiósa mégis lesz a soproni csapatnak, a Sopronban méltán népszerű, korábban nagy sikereket elérő és áprilisban gyermeknek életet adó ukrán Olekszandra Gorbunova. Két további légiós pozíció szabad, ha a klub pénzügyi helyzete lehetővé teszi, ezeket is feltölti a vezetőség.

Egy játékos neve nem került bejelentésre, mivel a szóbeli megállapodás után, a klub által már aláírt szerződés, a játékos szignójával, az ankét végéig még nem érkezett vissza.

Az MKB-Euroleasing Sopron 2011/12-es kerete: Fegyverneky Zsófia, Fűrész Dia, Czank Tímea, Böröndy Vivien, Czinder Adrienn, Zavecz Hanna, Szabó Fanni, Olexandra Gorbunova, Krivacevic Tijana, Vágvölgyi Petra, Horti Dóra, Licskai Zsófia, Doncsecs Kitti.