Sportlövészet

Nincs magyar kvóta az első napon Fort Benningben

  • MTI

Női légpisztolyban nem sikerült olimpiai indulási helyet szerezniük a magyar versenyzőknek a Fort Benning-i kvalifikációs sportlövő Világkupa-viadal hétfői első napján, melyen Sidi Péter 13. lett légpuskában.

A női pisztolyosok 10 méteres számában a legjobban a sportpisztolyban junior világbajnoki második Babicz Sára szerepelt, ám az ő 380 körös eredménye is csak a 28. helyhez volt elég, a nyolcas döntőbe jutáshoz 383 körre volt szükség. A szám tavalyi Eb-másodikja, Csonka Zsófia 379 körrel a 41., Tobai-Sike Renáta pedig 376 körrel az 53. lett a 90 fős mezőnyben.

A férfi puskásoknál a tavaly nyáron első magyarként olimpiai indulási jogot szerzett komáromi Sidi 596 körrel, nyolcas holtversenyben az ötödik helyen zárta a 60 lövéses alapversenyt, a szétlövésben pedig nem sikerült kivívnia a nyolcas fináléba jutást.

A sportlövőknél - a puska, pisztoly és a koronglövő szakágakban egyaránt - az idei négy-négy Vk-viadalon számonként két-két ötkarikás indulási hely talál gazdára, így Fort Benningben is.

Kedden a női kisöbű sportpuska 3x20 lövéses számában Joó Éva, Karmacsi Ildikó és Veres Kata is szerepelhet, miután hétfőn mindhárman sikeresen vették a selejtezőt.