Atlétika

Elhunyt a pekingi maratoni futó bajnok

  • VNA

Eddig tisztázatlan körülmények között életét veszítette a pekingi olimpia maratoni futó bajnoka, a kenyai Samuel Wanjiru.

Vasárnap életét vesztette Samuel Wanjiru, a maratoni futás 2008-as olimpiai bajnoka. A 24 esztendős kenyai sportoló az ország legmagasabban fekvő városában, a Nairobitól 150 kilométerre fekvő Nyahururu-ban található apartmanjának balkonjáról esett ki. A rendőrség egyelőre vizsgálja az esetet és nem lehet tudni, hogy az utóbbi időszakban több magánéletbeli problémával küzdő Wanjiru öngyilkos lett-e vagy egyéb okból ugrott le. Az első hírek arról szólnak, hogy a kenyai futó felesége lepte meg látogatásával férjét, akit azonban egy másik nővel talált az ágyban és rájuk zárta a hálószoba ajtaját.

Wanjiruval kapcsolatban tavaly októberben életveszélyes fenyegetés és illegális fegyverbirtoklás miatt eljárás, a kenyai futó a hírek szerint egy féltékenységi dráma közepette feleségét, Tereza Njerit és egyik testőrét, William Masindét is megfenyegette a birtokában lévő AK-47-es gépfegyverrel.  A maratoni futás első kenyai olimpiai bajnoka aztán januárban kisebb sérülésekkel megúszott egy közlekedési is. Egy kátyút került ki a kocsijával, amikor összeütközött egy szemben haladó autóval. A karambol következtében – amely után szemtanúk szabadították ki a roncsból – csupán a karja sebesült meg.