Férfi kosárlabda NB I

Egypontos győzelmével kiharcolta az ötödik meccset a Szolnok

  • MTI

A Szolnok 77-76-ra nyert az Albacomp vendégeként hétfőn a férfi kosárlabda NB I döntőjének negyedik mérkőzésén, ezzel 2-2-re kiegyenlített a három sikerig tartó párharcban.

Férfi kosárlabda NB I, döntő, 4. mérkőzés:

Albacomp-Szolnoki Olaj KK 76-77 (24-24, 15-17, 22-25, 15-11)
legjobb dobók: Hanga 27, Simon 15, Keller 15, Hollis 13, illetve Horváth 26, Trotter 17

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-2.

Az alapszakaszgyőztes Szolnok - amely mindössze egy mérkőzést veszített el a rájátszás első két párharca során - pénteken 2-1-re szépített odahaza, és a negyedik felvonásban is egyértelművé tette, hogy otthon kívánja eldönteni majd a csatát. Ennek megfelelően a Tisza-parti alakulat Fodor és a honosítás előtt álló Trotter révén 5-0-ra elhúzott, a házigazdák csak a kilencedik percben zárkóztak fel. A második negyed eleje a Hanga és Keller vezette, odahaza 16 hónapja veretlen Albacompnak sikerült jobban, ám hamarosan kiegyenlített Pór Péter együttese, sőt, Trepák szerencsés triplájával a félidőben 39-41-et mutatott az eredményjelző.

A Szolnoki Olaj és az Albacomp játékosai küzdenek a férfi kosárlabda NB I döntőjének negyedik mérkőzésén 2011 májusában

Térfélcsere után alaposan meglódultak az alapszakaszt a szolnokiakhoz hasonlóan 22/4-es győzelem/vereség mérleggel záró fehérváriak, ám minden triplára érkezett válasz, sőt, a harmadik játékrész derekán a Szolnok "ment" hét ponttal, Horváth - ekkor a mezőny legjobbja - pedig hamarosan 24 pontnál tartott. Az utolsó szakasz 61-66-ról indult, a nemrég a Magyar Kupát elhódító Szolnok pedig a 34. percben nyolc ponttal elhúzott. Erre egy 10-0-ás hazai roham és Keller hatalmas zsákolása jött, ráadásul a túloldalon Clark kipontozódott. A vége előtt 50 másodperccel 75-75 volt az állás, Hanga büntetőjével 76-75, majd Horváth duplájával - ekkor kilenc mp volt hátra - 76-77. A sorsdöntő akcióban Hanga labdája kiperdült a gyűrűből, így a Szolnok egyenlített, amely két nap múlva saját csarnokában szerezheti meg a bajnoki aranyat.

A találkozó legjobbja Hanga lett 27 ponttal, a finálé utolsó felvonására szerdán 19 órakor kerül sor a Tiszaligeti Csarnokban.