Férfi vízilabda ob I

A Szeged megint bronzérmes lett

  • MTI

A pénteki 10-6-os idegenbeli siker után hétfő este egy góllal odahaza is nyert a Szeged a Honvéd ellen a Vodafone férfi vízilabda ob I-ben, így – a múlt esztendőhöz hasonlatosan - bronzérmesként zárt.

A Szegedi Sportuszodába négygólos hátránnyal érkezett Honvéd kezdett jobban, vezetéshez jutott, de kérészéletűnek bizonyult az előny, a hazaiak még az első szünet előtt beérték a vendégeket (1-1).
A következő nyolc perc sem éppen a gólzáporos pólóról szólt: csaknem hat percig kellett a mérkőzés harmadik találatára várni, amelyet a Honvéd szerzett, sőt nem sokkal a félidős pihenőt megelőzően újfent a fővárosiak voltak eredményesek, miközben a Tisza partiak egyszer sem céloztak kellőképpen hatékonyan és pontosan (1-3).

Mintha megirigyelték volna a csongrádiak udvarias visszafogottságát, a harmadik negyedre a Honvéd is a "semmiséget" választotta, így az a ritka eset következett be, hogy tökéletesen gólmentes negyedet játszottak a csapatok.

A jég, pontosabban a hosszú - majdnem 13 percen át tartó! - eredménytelenség a befejező negyedben is csak nagy sokára tört meg a roppant gyenge idényzárót játszó együttesek találkozóján: Kiss Csaba akciógóljával zárkózott fel a hajrában a hazai gárda, majd a légiós Joseph Kayes alakította döntetlenre az állást, 40 másodperccel a vége előtt pedig emberelőnyből Török Béla a nyertes gólt is belőtte (4-3).

A Szeged így kettős győzelemmel ismételte meg tavalyi harmadik helyezését, ami Euroliga-indulási jogot jelent számára, míg a múlt évben ötödik Honvéd egy pozíciót javítva a negyedik lett, s a második számú kontinentális sorozatban, a LEN Kupában indulhat, amelyben amúgy a legutóbbi kiírásban az elődöntőig jutott.

Eredmény, a 3. helyért, visszavágó:

Szeged-Beton VE – Groupama-Honvéd 4-3 (1-1, 0-2, 0-0, 3-0)

A góldobók: Younger, Kiss Cs., Kayes, Török 1-1, illetve Tóth M., Gór-Nagy, Szivós 1-1.