Championship rájátszás

A Nottingham a kapufát döngette, továbbjutott a Swansea

A Swansea City jutott elsőként az angol másodosztály rájátszásának döntőjébe, miután látványos gólokat hozó mérkőzésen 3-1-re legyőzte a Nottingham Forestet a két csapat párharcának visszavágóján hazai pályán.

Szinte egyenlő esélyekkel indult neki a két csapat a mérkőzésnek, mivel az első találkozón 0-0-ra végeztek, de az első percek a Swanseanek sikerültek jobban. A Chelsea-től kölcsönvett Fabio Borini és Nathan Dyer révén gyorsan kialakítottak három lehetőséget, mégis a Nottingham állt közelebb a gólhoz. McGoldrick ugyanis a keresztlécet találta el az ötödik percben.

Az irányítás azonban továbbra is a hazai csapatnál volt, és a 28. percben meg is szerezték a vezetést. Leon Britton a jobb oldalról vezette befelé a labdát a tizenhatos előtt, majd ballal kilőtte a hosszú felsőt a tehetetlen Camp kapus mellett. (1-0)

Négy perccel később pedig már 2-0 volt az állás, miután Stephen Dobbie szép cselekkel ment keresztül a Forest védelmén, és a büntetőterületen belülre érve a bal alsóba gurított.

A két gyors találat meg is fogta a Nottinghamet, amely nem is tudott helyzetet kialakítani a szünetig, és a második félidőben is jobbára csak kínlódott. Aztán az 59. percben újra közel kerültek a gólszerzéshez, de McGugan is csak a felső lécet találta el szabadrúgásból.

Úgy tűnt a Swansea könnyedén harcolja ki a továbbjutást, de a hajrá kezdetén Earnshaw lőhetett a jobb oldalról, és meg is találta a kis helyet a rövid oldali kapufa és a hálóőr keze között, így szépítettek a vendégek. (2-1)

Az utolsó percekben pedig már az egyenlítésért hajthattak, Earnshaw még egy kapufát rúgott, majd a hosszabbításban egy szöglethez Camp is előrement a kapujából fejelni. A hazai kapus, De Vries által kiütött labdát azonban a kapáslövéssel próbálkozó Moussi nem találta el, így Darren Pratley elindulhatott vele, és a félpályáról nem is hibázta el az üresen álló vendégkaput. (3-1)

Hazai győzelmével továbbjutott tehát a Swansea, és várhatja, hogy a Cardiff vagy a Reading lesz-e az ellenfele a Webleyben rendezendő döntőben.

Championship rájátszás, elődöntő, visszavágó:

Swansea-Nottingham 3-1 (2-0)
gólszerző: Britton (28.), Dobbie (33.), Pratley (93.), Earnshaw (80.)

Továbbjutott 3-1-es összesítéssel a Swansea.