Jégkorong-vb

Gólzáporos meccsen Csehországé a bronzérem - videó

  • MTI

A cseh válogatott lett a bronzérmes a szlovákiai jégkorong-világbajnokságon, miután a vasárnapi helyosztón 7-4-re legyőzte az orosz csapatot.

A cseh jégkorong-válogatott ünnepli az Oroszország felett aratott 7-4-es győzelmét a szlovákiai jégkorong-vb-n.
Jégkorong-világbajnokság, a 3. helyért:

Csehország-Oroszország 7-4 (2-3, 3-1, 2-0)

Gól: Cervenka (4., 31., 36.), Prucha (11., 23.), Marek (47.), Plekanec (59.), illetve Kovalcsuk (10., 19.), Kulikov (10.), Taraszenko (37.)

Rengeteg orosz szurkoló érkezett a zárónapra, persze abban a reményben, hogy a csapat nem a kis-, hanem a nagydöntőben lép pályára. A szervezők elmondása szerint annyi orosz magánrepülőgép jött vasárnap, hogy a pozsonyi repülőtér nem volt képes fogadni valamennyit, így többeknek Bécsben kellett landolniuk. A bronzmeccsre a feketepiacon 150 euró volt a legolcsóbb jegy.

Óriási iramban kezdődött a találkozó, és egy szerencsés góllal a tavalyi aranyérmes csehek szereztek vezetést. Cervenka centerezése a menteni igyekvő védő, Tyutin lábáról pattant be. Az oroszok később 15 másodperc alatt (!) fordítottak, ám a rivális egy percben belül egyenlített. A harmad vége előtt a hátsó palánkról visszapattanó pakkot az immár duplázó Kovalcsuk vágta a léc alá.

A második harmad elején Prucha gyorsan egyenlített, majd egy óriási védelmi hiba után Cervenka csapott le a védő által hazaadott korongra, és nem hibázott. Ezután a játék rövid időre állt, mert a 116 kg-os Artyuhin és a 100 kg-os Rachunek ütközése nyomán kitört az egyik plexi.

Az oroszok változatlanul rosszul védekeztek, és Cervenka mesterhármasa sem késett. Még a szünet előtt Taraszenko úgy szépített, hogy a videóbírós visszajátszás elárulta: a korong a kapuból pattant ki. A harmadot Elias és Afinogenov látványos kakaskodása zárta.

A csehek a folytatásban is nagy kedvvel játszottak, és Marek egy ellentámadásból növelte a különbséget. A végén pedig még egy üreskapus gól is született.


Később:
döntő:
Svédország-Finnország 20:30 ó