La Liga előzetes

A Valencia városi derbin biztosítaná be a dobogót

A Primera Divisiónban rendhagyó módon a 37. forduló mérkőzéseit egy időpontban rendezik, persze az érdemi dolgok már hét közben eldőltek. A Barcelona megnyerte a 2010-2011-es kiírást, a Real Madrid pedig biztosan második. A Valencia és a Villarreal csatázik még a dobogó legalsó fokáért, de mivel a Denevérek 5 ponttal vezetnek, így nem kell mást tenniük, mint legalább döntetlenre végezni a Levante ellen a Mestallában. A Sárga Tengeralattjáró pedig José Mourinho csapata ellen tartaná életben dobogós reményeit. Vadócz Krisztián csapata távol került a kieséstől a középpályás hathatós segítségével, Pintér Ádám Zaragozája azonban nagy bajban van két fordulóval a szezon vége előtt.

A 37. forduló találkozói:

Barcelona-Deportivo 21.00 A bajnokként hazatérő katalánok valószínűleg nem a legerősebb keretükkel lépnek majd pályára a Deportivo ellen, ráadásul találkozó a vendégeknek bír nagyobb téttel. A kék-fehérek ugyanis még a veszélyzónában tartózkodnak, csak 3 ponttal előzik meg a kiesést jelentő 18. helyen álló Zaragozát.

A Barcelona péntekre tartogatta az igazi ünneplést, az utolsó munkanapon valóságos fesztivállá alakult át a város, a játékosok a csapatbuszról köszöntötték az őket ünneplő szimpatizánsokat. Így nem lennénk meglepődve, ha a Depor ponttal távozna a Nou Campból.

Villarreal-Real Madrid 21.00 José Mourinho csapatának gyakorlatilag véget ért a szezon, annak ellenére, hogy a bajnokságban még van két forduló. A habfehérek a tehernélküliséget megtapasztalva szép számmal kezdték el termelni a gólokat és rendesen kitömték utóbbi ellenfeleiket (Sevillában 2-6, a Getafe ellen otthon 4-0), ráadásul nincs is túl sok hiányzójuk.

A hazaiak azonban még nem tettek le a harmadik helyről, így ők biztosan nem veszik félvállról a Real elleni mérkőzést. Ettől függetlenül az utóbbi játéknapokon rendre ikszeltek, amit a Valencia ki is használt és ötpontos előnyre tett szert a táblázaton.

Mata és Soldado - Fotó: AFP
Valencia-Levante 21.00 Ha a két csapat tabellán elfoglalt helyeit vesszük figyelembe, akkor a találkozó toronymagas esélyese a hazai csapat, még annak ellenére is, hogy Unai Emery csapata meglehetősen hullámzóan teljesített az utóbb időben. Szerencséjükre a Levante sem remekelt a szezonhajrában, bár szerdán döntetlent ért el a friss bajnok ellen.

A hazaiak nagyban számítanak csatáruk, Soldado góljaira, nem is véletlenül, hiszen a Real Madridtól érkező támadó remekül zárja az idényt, az utóbbi 7 bajnokin összesen tizenegyszer talált be az ellenfelek kapujába.

Légiósaink közül Vadócz Krisztián csapata, az Osasuna áll jobban, mivel az utóbbi két fordulóban szerzett 6 pontjukkal biztonságos távolságba kerültek a kieséstől. A Zaragoza azonban Pintér Ádámmal együtt nagy bajban van, hiszen a 18. helyen állnak és az Espanyol ellen sem lesz könnyű dolguk.

További mérkőzések:


Almería-Mallorca 21.00
Athletic Bilbao-Málaga 21.00
Atlético Madrid-Hércules 21.00
Getafe-Osasuna 21.00
Sporting Gijón-Racing Santander 21.00
Sevilla-Real Sociedad 21.00
Zaragoza-Espanyol 21.00