Bulvár

Sejtelmes nyilatkozatot tett az Arsenal-legenda

  • VNA

Burkoltan a játékosok doppingolásával vádolta meg egykori csapatát az Arsenal legendás középpályása, Paul Merson - Arsene Wenger élből cáfolja a vádakat.

Finoman szólva sem nyilatkozatot elegánsan egykori klubjáról Paul Merson, az Arsenal korábbi kitűnő játékosa. A most 43 esztendős Merson ugyanis egy angol bulvárújságban arról beszélt, hogy annak idején a csapat vezetői „sárgás színű” anyagot injekcióztak a labdarúgók szervezetébe - az akkori edző, Arsene Wenger utasítására.

„Ezt a nyilatkozatot nem tudom komolyan venni” - reagált a felvetésre szombaton Arsene Wenger az Arsenal edzője a vasárnapi Aston Villa elleni - amúgy a BL-szereplés szempontjából kulcsfontosságú - találkozó előtt. „Nem tudom, hogy az elmúlt tizenöt évben hány játékos játszott pontosan a csapatnál, de lehettek szerintem vagy 200-an is. Közülük többen is tíz évnél is több ideig szolgálták a klubot. Paul Merson csak alig néhány hónapig volt a játékosom, így szerintem jobb lenne a munkámmal kapcsolatban olyanokat megkérdezni, akik hosszabb időn keresztül voltak nálunk az én időmben, és ismerik a klub közelmúltbeli orvosi tevékenységét" - tette hozzá Wenger.

Ahogy Wenger az elmúlt tizenöt év edzőlegendája a londoniaknál (1996 óta irányítja az Arsenalt), úgy Merson sem akárki a csapat történetében, hiszen 1985 és 1997 között összesen 423 alkalommal viselte a klub mezét (99 gólt is szerzett), így valószínűleg tudja, hogy mit beszélt, amikor egykori kenyéradóját rossz színben tünteti fel. Merson ugyanakkor éppen a Wenger-éra elején, 1997-ben távozott az első osztályból éppen kiesett Middlesbrough-hoz, ahol kétszer annyit kínáltak neki, mint az Arsenal vezetői.

A korábban kábítószer és alkohol miatti problémáiról is ismertté vált Merson arról is beszélt nyilatkozatában, hogy annak idején Wenger rendszeresen egy „sötét tablettát” osztott ki a csapatnál a mérkőzések előtt, amely sűrített koffeint tartalmazott. „A Blackburn elleni meccs előtt Arséne Wenger egy fekete tablettát adott nekünk. Tiszta koffein volt, ami kábé tíz Starbucks-kávénak felelt meg. A szívem elkezdett dübörögni, és félóra elteltével még mindig ugyanolyan ütemben vert” - mondta Merson, aki játékospályafutása után is függő maradt, akkor viszont már játékszenvedélyétől tudott nehezen szabadulni.