Római tenisztorna

Murray közel járt a csodához Djokovics ellen

  • VNA

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy megszakadjon a szerb Novak Djokovics idei veretlenségi sorozata, Andy Murray három órán keresztül nyúzta őt – de hiába.

Talán kevesen gondolták, hogy éppen Andy Murray lesz az, aki komolyan megnehezíti majd Novak Djokovics dolgát a római tenisztornán. Pedig így történt, igaz a három óra két percig tartó elődöntő végén mégis a világranglista második szerb játékos jutott tovább. Nem úgy indult az elődöntő, hogy az idén eddig valamennyi meccsét megnyerő Djokovicsnak hosszú estéje lesz, hiszen három bréknek köszönhetően hamar megnyerte az első szettet 6-1 arányban. A második játszmában azonban a negyedik helyen kiemelt Murray feljavult és egyetlen korai bréknek köszönhetően 6-3-al egyenlített.

Andy Murray a Novak Djokovics elleni teniszmérkőzésen Rómában 2011 májusában

A döntő szett sokáig emlékezetes marad, amelyben végig nyílt játékot láthattunk mindkét oldalon. Mindkét játékos három alkalommal veszítette el a saját adogatását, így végül csak a rövidítés döntött a mérkőzésről. Bár Murray a harmadik szettben 5-4-es vezetésénél adogathatott is a győzelemért, de nem tudott élni az eséllyel, majd az általa kevéssé kedvelt tie-breaket 7-2-re elveszítve maradt alul. Djokovics ezzel idei 36. mérkőzését is megnyerte és készülhet a mindenki által annyira várt Rafael Nadal elleni vasárnapi fináléra. Az persze kérdés, hogy a mostani három órás csata mennyit vett ki belőle a madridi veresége okán most különösen feltüzelt világelső ellen.

Djokovics idén már hat tornát is megnyert és ezek közül három alkalommal (Indian Wells, Miami, Madrid) a spanyol riválisát verte a döntőben. Utóbbi siker azért is volt értékes, mert kilenc vereség után most először tudta salakos borításon legyőzni Nadalt.

Római tenisztorna, férfi elődöntő
(2) Novak Djokovics (szerb) – (4) Andy Murray (brit) 6-1, 3-6, 7-6