Túraautó világbajnokság

Michelisz a negyedik helyről indulhat Monzában

  • VNA

Michelisz Norbert volt szombaton a legjobb BMW-s a túraautó világbajnokság monzai versenyén, a magyar versenyző a negyedik legjobb kört teljesítette az időmérőn.

Egyre jobban megbarátkozik új BMW 320TC-jével a túraautó világbajnokság egyetlen magyar versenyzője, Michelisz Norbert. A Zengő-Dension csapat versenyzője ugyan az idénynyitó versenyt – anyagi okok miatt – kihagyta, de legutóbb Zolderben mát ott volt a mezőnyben. Az idei világbajnokság harmadik helyszínén, az olaszországi Monzában pedig Michelisz a szombati időmérő egyik legjobbja volt, ahol a negyedik helyen végzett. A legjobb idő az összetett pontversenyt egyetlen pont előnnyel vezető Robert Huff autózta. Alig egy tizedmásodperccel maradt el mögötte márkatársa, a szintén Chevrolet-val versenyző, a legutóbbi négy évben Monzában egy futamot mindig megnyerő Yvan Müller, a harmadik helyről pedig az idei pontversenyben második helyen álló Alain Menu végzett.

A hosszú egyeneseiről ismert monzai pálya elsősorban a hátsókerék hajtással rendelkező BMW-knek kedvezhet, ennek ellenére a Chevrolet volt fölényben szombaton, más kérdés, hogy a verseny során majd utóbbi csapat kerekei mennyire bírják a terhelést. Érdekesség, hogy Huff idén még veretlen az időmérőkön, hiszen most harmadszor autózta a legjobb időt. Michelisz Norbert jó eséllyel indul majd a vasárnapi futamokon, hiszen jól ismeri a monzai pályát, a 2008-as SEAT Leon Kupán például versenyt is nyert ezen az aszfaltcsíkon. „A negyedik hely fantasztikus eredmény. Ez mindössze a második versenyhétvégém az autóval, úgy gondolom, hogy a szezon folyamán még tovább tudunk majd javulni. Előrelépést tettünk a sebességünk terén, és ez most a legfontosabbak; ezután már az eredmények is jönni fognak.”- mondta bizakodva a magyar versenyző a szombati időmérő után. A vasárnapi két futamot az Eurosport (12.30, 14.45) élőben közvetíti.