Afrikai foci

Kizárták a címvédőt az afrikai Bajnokok Ligájából

  • VNA

Hiába jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe a címvédő Mazembe, egy játékos jogosulatlan szerepeltetés miatt kizárták őket a sorozatból.

Az afrikai labdarúgó Bajnokok Ligája sorozat címvédőjét, a kongói Mazembét kizárták az idei kupasorozatból – ezt tette közzé a fekete kontinens labdarúgását irányító testület (CAF) szombaton. A sorozatban harmadik kontinentális győzelmére készülő Mazembét azért zárták ki a BL-ből, mert jogosulatlanul szerepeltette Janvier Bokungut, aki a tanzániai Simba SC elleni április találkozókon úgy lépett pályára a kongóiak mezében, hogy közben egy másik csapatnál volt hivatalosan szerződése.

A CAF közleménye arról is tájékoztat, hogy a kizárással a második fordulóban kiesett Simba visszakerül a sorozat mezőnyébe és a marokkói Wydad Casablanca ellen játszik majd egy mérkőzést. Utóbbi csapat éppen az elmúlt héten esett ki a Mazembe ellen a Bajnokok Ligája sorozat harmadik fordulójában. Ezen két csapat párharcának győztese juthat majd be a nyolc csapat részvételével július elején kezdődő BL-csoportkörbe.

A kongói csapat kizárása azért is okozhat meglepetést, mert a Mazembe a legutóbbi klub világbajnokságon döntőbe jutott, ahol csak a BL-győztes Intertől szenvedett (0-3) vereséget. A kizárással a kongóiak azon szándéka is meghiúsul, hogy ők legyenek az első afrikai csapat, amely sorozatban háromszor nyerni meg a Bajnokok Ligáját.