Sportlövészet

Sidi Péter és még hat magyar a Fort Benning-i kvalifikációs Vk-n

  • MTI

Hét magyar sportlövő újabb londoni indulási helyek kiharcolásának reményében utazott el az amerikai Fort Benningbe, ahol hétfőn kezdődik meg a puskások és pisztolyosok idei harmadik olimpiai kvalifikációs  Világkupa-versenye.

A sportág eddigi egyetlen magyar kvótása, a világ- és Európa-bajnok puskás, Sidi Péter mellett három női pisztolyos, Csonka Zsófia, Tobai-Sike Ranáta és Babicz Sára, illetve három női puskás, Joó Éva, Karmacsi Ildikó, valamint Veress Kata vesz részt a viadalon, s próbál csatlakozni már most az olimpiai csapathoz.

A sportlövőknél - a puska, pisztoly és a koronglövő szakágakban egyaránt - az idei négy-négy Vk-viadalon számonként két-két ötkarikás indulási hely talál gazdára, így lesz ez Fort Benningben is.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint mind a pisztolyosok, mind a puskások reális kvótaszerzési esélyekkel lépnek lőállásba, mivel kiváló formában szerepeltek az elmúlt időszak versenyein, a legutóbbi két Vk-n pedig két magyar is döntőt lőhetett: Sydneyben Csonka sportpisztolyban, Csangvonban pedig Karmacsi légpuskában volt nagyon közel a kvótához, s lett ötödik.

A versenyt hétfőn Sidi légpuskával, Csonka, Tobai-Sike és  Babicz pedig légpisztollyal kezdi meg. A női puskások számára kedden a 3x20 lövéses összetett számmal indul a viadal.