Serie A előzetes

A Napoli az utolsó esélyt ragadhatja meg a második helyért

A nemzetközi kupákért is folyik még a harc Olaszországban

Napoli-Inter rangadót rendeznek a Serie A 37. fordulójában, de az ezüstérem sorsát komolyan befolyásoló - vagy akár el is döntő - összecsapás mellett lesznek még izgalmas mérkőzések. Az Udinese, a Roma és a Lazio az utolsó BL-t érő helyért verseng, de hátrafelé is figyelniük kell, mert a Juventus meg az Európa Ligában szeretne jövőre szerepelni.

Edinson Cavani küzd Thiago Mottával és Cordobával a Napoli és az Inter Olasz Kupa-mérkőzésén 2011-ben

Lazio-Genoa
szombat 18:00 (Digi Sport Plus)
hatharom-tipp: 1
A Lazio néhány hete még magabiztosnak tűnő előnnyel állt a negyedik helyen, azóta azonban jött egy hárommérkőzéses vereségsorozat, és a BL-indulás elúszni látszik, mivel az Udinese és a városi rivális Roma is megelőzte a Sasokat. Az eddigi otthoni teljesítményük, és a Genoa számára tulajdonképpen tét nélkülinek számító találkozó miatt mégis ők tűnnek esélyesebbnek. Ehhez azonban az általában szokásos egygólos játékuknál valószínűleg több kell, hiszen a genovaiak 14 idegenbeli mérkőzésükön szereztek gólt, tehát azt nem mondhatjuk, hogy félve mennének bármelyik ellenfelükhöz.

Milan-Cagliari
szombat 20:45 (Digi Sport)
hatharom-tipp: 1
Két olyan csapat találkozik a San Siróban, amelyekkel kapcsolatban szinte minden eldőlt már. Az egyik bebiztosította a bajnoki címet, a másik a bennmaradást, és valahol a középmezőnyben végez. A Milant esetleg az motiválhatja, hogy a Scudettót idegenben szerezte meg, és utoljára játszhat saját közönsége előtt a szezonban. Utoljára 1998-ban kaptak ki a Cagliaritól, ráadásul utóbbiak nincsenek is jó formában, egymás után háromszor kaptak ki. Valószínűnek tűnik, hogy negyedszer is ki fognak.

Catania-Roma
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: 2
A Catania a múlt héten bebiztosította saját bennmaradását, és egyben a Brescia kiesését is. A Romának viszont még bőven van tennivalója, hiszen a BL-selejtezőt érő negyedik hely még elérhető, két pont a Farkasok hátránya az Udinese mögött. A Laziót viszont csak az egymás elleni eredmények miatt előzik meg, és a Juventus is utolérheti őket, azaz az Európa Liga sem biztos. A két csapat előző tíz meccséből csak egyet tudott megnyerni a Catania, hatot pedig a fővárosiak. A győzelmüket valószínűleg csak az időről időre lyukacsossá váló védelmük veszélyeztetheti.

Chievo-Udinese
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: 2
Az Udinese az előző fordulóban legyőzte a Laziót, és ezzel BL-selejtezős helyre lépett előre. Kissé meglepő lenne, ha ezt a pozíciót meg tudnák tartani a Zebracsikók, de nem a vasárnapi veronai kirándulástól féltjük őket, hanem a Milantól, amely az utolsó fordulóban látogat hozzájuk. Ezen a hétvégén a múlt héten visszatért, és a győzelemből nagy szerepet vállaló Sanchez és a gólkirályi címért versengő Di Natale duójának elégnek kell lennie a Chievo legyőzéséhez. Főleg, hogy a hazaiaknak sem kell már a kieséstől rettegniük.

Parma-Juventus
vasárnap 15:00 (Digi Sport Plus)
hatharom-tipp: 1
A hazaiaknál valószínűleg ott lesz a pályán Amauri és Giovinco, a Juventus két játékosa, akik kölcsönben szerepelnek a Parmában, és akik már elmondták, hogy mivel jobban megy nekik a kiscsapatban, szívesebben maradnának a szezon vége után is, mint hogy visszamenjenek Torinóba. Utóbbinak nagy szerepe volt abban is, hogy januárban a Parma 4-1-re nyert idegenben a Zebrák ellen. Ezúttal a hazai csapatnak nem kell sok mindenért hajtania, a vendégek viszont küzdhetnek a nemzetközi szereplésért, három pont a hátrányuk a Roma és a Lazio mögött, és bármelyik csapatot is sikerülne pontszámban utolérni, valószínűleg meg is előzik. Előbbieket a gólkülönbség, utóbbiakat az egymás elleni eredmény miatt. Az más kérdés, hogy szerintünk a Parma megint nagy falat lesz...

Napoli-Internazionale
vasárnap 20:45 (Digi Sport Plus)
hatharom-tipp: X
A forduló rangadója, amivel kapcsolatban szinte bármelyik kimenetelre tippelhetnénk, ezért egy gólzáporos döntetlenben bízunk. Vagy legalábis abban, hogy nem úgy alakul a vasárnap esti mérkőzés, ahogy az utóbbi időben szokott: unalmas adogatás hátul, rengeteg holtidő, időhúzás, balhék... Ehelyett inkább azt látnánk szívesen, hogy az Inter lő két gólt, amire szokásos fantasztikus hajrájával válaszol a Napoli. Természetesen másképp is jó, semleges szurkolók vagyunk, csak legyen jó a mérkőzés! Erre leginkább a két csapat lőtt és kapott góljainak száma is ad némi reményt (56 és 65, illetve 36 és 40). Ha a Napoli nyer, egy pontra megközelíti ellenfelét, és csak az utolsó forduló dönt az ezüstérem sorsáról, ha döntetlen lesz, vagy Inter-győzelem, akkor a címvédőé a második hely.

További mérkőzések:

Fiorentina-Bologna
vasárnap 12:30
hatharom-tipp: 1

Bari-Lecce
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: X

Cesena-Brescia
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: 1

Sampdoria-Palermo
vasárnap 15:00
hatharom-tipp: X