NB I

A Ferencvárosnak jó a döntetlen a ZTE-DVSC rangadón

1-1-es döntetlenre végződött a Zalaegerszeg-Debrecen mérkőzés a labdarúgó NB I 29. fordulójában. A találkozó sokáig helyzeteket sem hozott, de a második félidőban a címvédő megpróbálta megszerezni a győzelmet. Hogy nem sikerült, azt Luis Ramos öngóljának köszönheti.

Az első félidő nem épp a káprázatos játékról szólt Zalaegerszegen. A labda a középpályán töltötte a legöbb időt, de egyik csapat sem birtokolta sokat, sok volt a technikai hiba. Ennek megfelelően helyzetet alig láttunk. Illés szabadrúgását említhetjük a vendégektől, ami azért jócskán elkerülte a bal felsőt, illetve a középpályás betörését a jobb oldalról, ami után már nem sokkal tévesztette el az alsó sarkot.

Adamo Coulibaly a Debrecen-Zalaegerszeg mérkőzésen az NB I 2010-11-es idényében

A ZTE még ennyit sem mutatott, egyedül Rajcomar villant az első félóra végén, az eléhulló labdát kapásból lőtte el a tizenhatoson belülről, de csak az oldalhálót találta el.

A jó lövés ellenére őt cserélte le Csank János a szünetben, ez a húzás azonban kevésbé jött be, mint Kondás Elemér tanácsai a másik oldalon. A Debrecen jóval aktívabbá vált a második játékrészben, mégis jó negyedórát kellett várni az első lehetőségig. Akkor Yannick beadását mentették a hazai védők a kapu torkából. A következő megmozdulás már gólt eredményezett: a 69. percben Coulibaly jutott keresztül a védőkön, a vele birkózó Miljatovic pedig ráesett a sarkára, ahogy a büntetőterületre ért. A játékvezető a tizenegyespontra mutatott, Bódi pedig belőtte a büntetőt. (0-1)

Nem sokáig volt azonban előnyben a DVSC, hiszen egy bal oldaról beívelt szabadrúgás után Ramos bevetődve próbált menteni, ehelyett azonban csatárokat megszégyenítő mozdulattal fejelt a saját kapujába. (1-1)

A váratlan gól nem zavarta meg a Lokit, folytatták a támadásokat, és voltak is nagy helyzeteik, azonban Coulibaly Yannick beadása után szemből nem tudta eltalálni a kaput, ahogy Salami is pontatlan volt a hajrában. Maradt tehát a döntetlen, ami valószínűleg a Ferencvárosnak lesz jó, a Debrecen ugyanis így csak utolérte a zöld-fehéreket pontszámban, a Zalaegerszeg pedig egy pontra közelítette meg.

Monicomp Liga, 29. forduló:

ZTE FC - DVSC-TEVA 1-1 (0-0)
Zalaegerszeg, 3200 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Ramos (71., öngól), illetve Bódi (69., 11-esből)
sárga lap: Bogunovic (33.), Kamber (44.), Panikvar (65.), Miljatovic (68.), illetve Nagy Z. (51.), Ramos (90.)

ZTE: Vlaszák - Kocsárdi, Bogunovic, Miljatovic, Panikvar - Rajcomar (Delic, a szünetben), Szalai, Horváth A. (Simonfalvi, 58.), Kamber, Balázs (Simon A., 86.) - Turkovs

DVSC: Verpecz - Nagy Z., Simac, Mijadinoski, Fodor - Bódi, Ramos, Szakály P. (Salami, 77.), Illés (Czvitkovics, 64.), Yannick - Coulibalyű

Korábban játszották:

Paks-Vasas 3-0

Szombaton játsszák:
Budapest Honvéd-Újpest FC 15:00
Videoton FC-Győri ETO FC 17:30
Lombard Pápa-MTK Budapest 19:00
Kaposvári Rákóczi-Szolnoki MÁV FC 19:00
Kecskeméti TE-ERECO - BFC Siófok 19:00

Vasárnap játsszák:
Szombathelyi Haladás-Ferencváros 17:30

NB I tabella