Szegedi kajak-kenu vb

Hétfőn kezdődik a jegyértékesítés

  • VNA

Hétfőtől válthatók jegyek a szegedi kajak-kenu világbajnokságra, a magyar csapat gőzerővel készül az olimpiai kvalifikációs versenyre.

Hétfőtől (május 15.) kezdődik el a jegyek árusítása az augusztus 17-21. között Szegeden sorra kerülő olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságra, amelyre eddig 75 ország adta le a nevezését. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) a napokban elindította a „Londonba Szegeden át vezet az út” mottójú vb-t népszerűsítő kampányt, amelyben a kajak-kenu rock and roll címmel a kenu, illetve kajak lapátokon „gitározó” három olimpiai bajnok, Kovács Katalin, Kammerer Zoltán és Vajda Attila játssza a főszerepet. A versenyzők óriásplakátokon, később pedig mozis, illetve televíziós reklámfilmekben jelennek majd meg országszerte.

A magyar szövetség elnöke, Baráth Etele az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a sportág legfontosabb idei eseménye következik. A szegedi világbajnokság háziasszonya, az első gyermekét váró Dusev-Janics Natasa kerekedő hassal és mosolyogva vett részt az eseményen. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Storcz Botond elmondta, hogy az elmúlt hétvégén, a férfi kajakosok számára elkezdődött a világbajnoki válogató, a jövő hétvégén pedig a kenusok és a női kajakosok is megkezdik a válogatást.

Vaskuti István, nemzetközi szövetség (ICF) alelnöke elárulta, hogy az elmúlt hétvégén a poznani Világkupa versenyen járt, ahol lépten-nyomon érzékelte, hogy a nemzetközi mezőny milyen nagy elvárásokkal tekint a szegedi világbajnokság elé: „Minden olimpiai versenyszámban kiélezett küzdelem várható, hiszen a nevező válogatottak számára az ötkarikás kvalifikáció lesz a legfontosabb. Másrészt azért is várják a versenyt, mert az 1998-as és 2006-os tapasztalatok alapján remek hangulatra, profi lebonyolításra és magyaros vendégszeretetre számítanak.” – fogalmazott a szakember.

A magyar szövetség főtitkára, a szervezőbizottság elnöke, Schmidt Gábor az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a szegedi szervezők 90 ország több mint ezer versenyzőjét várják Szegedre, az eseményre kibővített lelátókon naponta 11 300 néző szurkolhat majd. A legolcsóbb napi belépő 1000 forintba kerül majd, míg a legdrágább négynapos bérletért 24 900 forintot kell fizetni. A 70 éven felüliek, a 6 év alattiak és a mozgáskorlátozottak kedvezményt kapnak. A jegyeket az IBUSZ irodáiban, illetve a vb honlapján, a www.szeged2011.hu honlapon lehet megrendelni.