Giro d'Italia 2011

Feillu tovább tekert volna, de elfogadta a csapatdöntést

  • VNA

A Leoperad-Trek csapat kedden visszalépett a Giro d’Italiától, Brice Feillu azonban elhunyt csapattársa emléke miatt inkább továbbment volna.

Az olasz kerékpáros körversenyen hétfőn halálos balesetet szenvedő Wouter Weylandt csapattársa, Brice Feillu nem értett egyet csapata döntésével, ő folytatta volna a Giro d’Italiát. A szerencsétlen körülmények között elhunyt belga kerekes csapata, a Leopard-Trek ugyanis a keddi – a megemlékezés jegyében, versenyen kívül letekert – szakasz után visszalépett a versenytől. „Egy ilyen tragédiát nem felejt el könnyen az ember. Én azonban csalódott vagyok, hogy itt kellett hagynunk a Girot. Én szívesen mentem volna még tovább és Wouter emléke előtt adózva mindent beleadtam volna a versenybe.” – mondta a 25 esztendős kerekes.

„Elfogadom ugyanakkor a döntést, hiszen egy csapat esetében mindig a közös döntés számít, még akkor is, ha esetleg bizonyos helyzetek megoldásáról másképp is vélekednek egyes emberek.„ – utalt arra Feillu, hogy a tragédia ellenére – sőt, talán éppen amiatt – az eddigieknél is nagyobb az összetartás a luxemburgi tulajdonú csapatnál. A szerdai ötödik szakasz után a Giro szervezői arról is beszéltek, hogy a jövőben nem adják ki többet a 108-as rajtszámot, amelyet a hétfőn elhunyt Wouter Weylandt viselt.