La Liga

Zsinórban harmadszor bajnok a Barcelona!

Eseménytelen, unalmas mérkőzésen nyerte története 21., Pep Guardiola irányításával zsinórban harmadik spanyol bajnoki elsőségét a Barcelona, amely 1-1-es döntetlent játszott a Levante otthonában. Bár a katalánok meglepő módon dekoncentráltan, tűz nélkül játszottak, ez is elég volt a sikerhez.

Primera División, 36. forduló:
Levante-Barcelona 1-1 (1-1)
Gólszerző: Caicedo (41.), illetve Keita (27.)

A Barcelona játékosai örülnek a bajnoki cím megszerzésének.
Sokáig, jó húsz percig kellett várni az első helyzetre, és az sem a Barcelona előtt adódott: Xavi Torres lőtt 20 méterről kevéssel a jobb alsó mellé. A katalánok gurigáztak, járatták a labdát, de nem törték össze magukat mindenáron a vezető gólért. Aztán csak jött az első vendéghelyzet, és rögtön a gól is: Xavi a kezdőkör közeléből adott forintos labdát Keitának, aki középről, jó 15 méterről fejelt a léc alá (0-1).

Az első félidő hajrájában a betegsége és szerencsés felépülése óta először kezdő Abidal és Villa növelhette volna az előnyt, előbbi távoli lövését fogta a kapus, utóbbi a bal alsó mellé csavart. Ehelyett a Levante egyenlített Piqué és Valdés aktív közreműködésével: Caicedo elől akart tisztázni Piqué, de nagyon rosszul találta el a labdát, rárúgta a kapus combjára, ami a hazaiak támadója elé pattant, aki jobbról, 10 méterről az üres kapuba passzolt (1-1). 1-1-el vonultak szünetre a felek.

Az iram a második felvonásban sem erősödött, a Barcának tökéletesen megfelelt az eredmény. Leginkább Messi igyekezett azért, hogy ne döntetlennel, hanem győzelemmel nyerjék a bajnokságot, az 58. percben középről elengedett lövése a jobb kapufán pattant, a 69. percben szabadrúgásból a kapu fölé tüzelt, a 72. percben 18 méterről centikkel a bal alsó sarok mellé rúgott.

A Barca továbbra sem erőltette a gólszerzést, a szinte már biztos bajnoki cím tudatában talán fejben nem voltak tökéletesen koncentráltak. Tulajdonképpen teljesen mindegy volt, a Barcelona az 1-1-es döntetlenért járó egy ponttal megszerezte zsinórban harmadik, a klubtörténelem 21. bajnoki elsőségét.

A Ciudad de Valencia Stadionban a katalán klub teljes vezérkara jelen volt, és együtt ünnepelt a pályán a játékosokkal, akik a mérkőzés után azonnal különgéppel repülnek vissza Barcelonába, hogy ünnepeljenek tovább szurkolóikkal.


szólj hozzá: Levante 1-1 Barcelona

További eredmények:

Almería-Villarreal 0-0

Real Sociedad-Real Zaragoza 2-1 (1-0)
Gólszerző: Tamudo (24.), Aranburu (88.), illetve Gabi (54.)
Pintér Ádámot nem cserélték be a vendégeknél.

Kedden:

Real Madrid-Getafe 4-0 (1-0)
Gólszerző: Ronaldo (24., 58., 90., a harmadikat 11-esből), Benzema (77.)

Málaga-Sporting Gijón 2-0 (1-0)
Gólszerző: Baptista (10.), Eliseu (68.)

Racing Santander-Atlético Madrid 2-1 (1-1)
Gólszerző: Kennedy (38.), Rosenberg (48.), illetve Suarez (11.)

Deportivo La Coruna-Athletic Bilbao 2-1 (1-1)
Gólszerző: Adrian (22.), Castillo (71., öngól), illetve Toquero (3.)

Később:
Espanyol-Valencia 21:00
Hércules-Mallorca 21:00
Osasuna-Sevilla 22:00

Az állás:

A La Liga állása