Szolnoki MÁV

Remili kiesését nem viseltük el - Tóth Dénes

A Szolnok klubigazgatója szerint tavasszal úgy indultak, hogy reális esélyük volt a bentmaradásra, de megtörte őket az algériai légiós kiesése.

mávA Szolnok 62 év után került fel az élvonalba 2010-ben, de nem sikerült ott megkapaszkodnia, így jövőre ismét az NB II-ben szerepelhet. A Digi Sport Reggeli Start című műsorának a vendége Tóth Dénes, az együttes klubigazgatója volt.

„Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, de mindenkit megviselt a kiesésünk a klubnál. Az NB II-nek két héttel később lett vége, Kecskemétre volt licencünk, nem volt hazai pályánk, ez bizonytalanságot szült, ami komoly lemaradást jelentett a riválisainkkal szemben. Még az is felvetődött nyáron, hogy induljunk-e vagy ne, de kaptunk segítséget az önkormányzattól, így sportemberi kötelességünk volt versenybe szállni.”

A 12 éve Szolnokon dolgozó klubvezető elmondta, a kiesés ellenére elégedettek a vezetőedző munkájával.

„Simon Antallal kifejezetten jó munkát végez, kicsit a szerencse nem állt mellénk. Tavasszal jó meccseket játszottunk, az ellenfelek is dicsértek minket. Úgy indultunk tavasszal, hogy volt reális esélyünk bentmaradni. Azt nem tudtuk elviselni, hogy Remili Mohamed kiesett a csapatból, ez 5-10 gól kiesést jelentett. Ferencz Gábor döntése, hogy a továbbiakban mi fog történni, NB II-re vannak érvényes szerződéseink a játékosainkkal. Vártuk, hogy mellénk álljon a város, de ez nem történt meg. Évek óta úgy gazdálkodunk, hogy ne legyenek senki felé elmaradásaink. A tulajdonos döntésén múlik a folytatás.”