Olasz Kupa

Az Inter lesz a Palermo ellenfele a fináléban

Két, a szezonban leszerepelt csapat közül az Internek maradt esélye "vigaszágon" nyerni valamit: a kék-feketék a római odavágó után hazai pályán 1-1-es döntetlent értek el az AS Roma ellen az Olasz Kupa elődöntőjében, és várhatják a Palermo elleni finálét.

Eto'o gólja a döntőbe repítette az Intert

Olasz Kupa, elődöntő, visszavágó:
Internazionale-AS Roma 1-1 (0-0), Továbbjutott az Inter, 2-1-es összesítéssel.
Gólszerző: Eto' (58.), illetve Boriello (84.)

Az első félidőben javarészt a mezőnyben folyt a játék, az Internek nem volt sietős a gólszerzés, a visszavágónak hátrányból nekivágó Roma próbálkozott, de nem veszélyeztette komolyan Júlio César hálóját. Egyik kapusnak sem akadt dolga az első 45 percben, 0-0 volt a szünetben az állás.

Fordulás után Samuel Eto'o minimálisra csökkentette a Farkasok reményeit: az 58. percben Hardzsa passzolt be középre balról, egy védőről Eto'o elé került a labda, a kameruni pedig a lábak között a bal alsóba belsőzött (1-0).

A Roma rákapcsolt, Boriello tarthatta volna életben a reményeket, de a 68. percben Júlio César védte erős, balról elküldött lövését, majd 10 perccel később jobbról tűzte rá a labdát, aminek a kapufa állta útját. A 81. percben Vucsinics 19 méterről ellőtt bombáját üggyel-bajjal, de védte Júlio César.

A Romának két gólt kellett volna szereznie az üdvösséghez, de csak egyet tudott: Boriello a 84. percben Perrotta jobb oldali beadását a bal sarokba fejelte (1-1). A hosszabbításban az Intert megfosztották egy jogos büntetőtől, Juan buktatta Militót. Az eredmény már nem változott, az 1-1-es döntetlennel a címvédő Inter jutott az Olasz Kupa fináléjába. A csapatkapitány, Javier Zanetti 1000. mérkőzésén lépett pályára az Interben.

A döntőben: Palermo-Roma