NBA

A Bulls újra vezet, egy lépésre a továbbjutás

Hazai pályán győzött a Chicago Bulls az Atlanta Hawks ellen az NBA rájátszásában, és ezzel 3-2-re vezet a két csapat párharcában. Derrick Rose sokadszor volt a Bikák legjobbja, de Dengnek, Boozernek, és Gibsonnak is nagy szerepe volt a győzelemben.

Az első negyed ugyan a Chicagónak sikerült jobban, de az Atlanta visszakapaszkodott a következő játékrészben, így az utolsónak egypontos Bulls-előnnyel vágtak neki a csapatok. Ezt a tizenkét percet azonban 9-0-s rohammal indították a Bikák, és az egész negyed alatt 29 százalékon tudták tartani a Hawks dobóteljesítményét, így a hajrában nem volt kérdés, hogy ki nyer. Különösen úgy, hogy Taj Gibson a padról beállva ötből öt mezőnybeli dobását célba juttatta.

Taj Gibson zsákol a Chicago Bulls és az Atlanta Hawks mérkőzésén az NBA rájátszásában 2011 májusában

Az este pontkirálya Derrick Rose volt 33 egységgel, de Luol Deng 23-ja is elismerésre méltó teljesítmény. Ahogy Carlos Boozer dupla duplája is az - 11 pont mellett 12 lepattanót szerzett -, úgy tűnik, hogy az erőcsatár túl van lábujjsérülésén, és újra hasznos tagja tud lenni a csapatának. A másik oldalon Jeff Teague 21 pontjával volt a legjobb, valamint Smith 16, Pachulia 13 és Horford 12 egységét kell még megemlítenünk.

Úgy tűnik, Boozer újra jó erőben van

A Bulls így újra megszerezte a vezetést összesítésben, és már csak egy győzelemre áll a továbbjutástól. A következő mérkőzést azonban Atlantában játsszák csütörtökön, azaz hazai pályán a Hawksnak lehet könnyebb dolga.

NBA rájátszás