La Liga

Ronaldo közel került a gólkirályi címhez a Getafe ellen

A királyiak 4-0-ra legyőzték madridi vetélytársukat, a portugál hetes megszerezte idénybeli 34., 35. és 36. gólját is a La Ligában.

Ronaldo ünnepel a Getafe ellen - Fotó: AFP

Madridi rangadót rendeztek kedd este a spanyol első osztályban. Bár José Mourinho azt mondta, hogy amíg matematikai esélyük van a bajnoki címre, addig nem adják fel a harcot, Casillast és Dudeket is pihentette, a fiatal Adán őrizte a hazaiak kapuját. A madridi kiscsapat ezzel szemben természetesen komolyan vette a találkozót, mivel egy pont választotta el őket a kieséstől.

Nem kezdődött nagy iramban az összecsapás, sokáig nem sok minden történt a pályán. Aztán a semmiből a góllövőlista vezetője, Ronaldo villant egyet, és máris a királyiaknál volt az előny. Özil csavarta bal külsővel középre, a portugál emelkedett a legmagasabbra és 7 méterről a kapu jobb oldalába bólintott (1-0).

A fordulás után a portugál duplázni tudott, nem is akármilyen találattal. Özilhez pattant a labda a tizenhatoson belül, a német előbb átvette, ám nem lőtt, inkább középre adott, ahol jött Ronaldo, aki előbb beijesztett, majd 6 méterről az üres kapuba lőtt (2-0).

Ezzel a 35. gólját is megszerezte a portugál klasszis a bajnokságban. Ezt követően a Real Madrid átadta a területet, és ellentámadásokban gondolkozott. José Mourinho a 76. percben behozta Benzemát, és néhány pillanat múlva már gólt is szerzett a francia. Alonso ívelt a vendégtérfél közepéről mesterien Benzema lábára, aki átvette, majd 8 méterről, középről a kapu bal felső sarkába emelt (3-0).

CR7 ezekután még kiharcolt egy tizenegyest is Manéval szemben, amit saját maga értékesített pimaszul a kapu közepébe emelve (4-0).

A végeredmény ezzel 4-0 lett, így egyelőre nem bajnok a Barcelona, Ronaldo viszont öt góllal elhúzott a góllövőlistán a Barcelona csillagától, Lionel Messitől.

La Liga, 36. forduló:

Real Madrid-Getafe 4-0 (1-0)

Gólszerző: Ronaldo (24., 58., 91.), Benzema (77.)

További eredmények:

Deportivo-Athletic Bilbao 2-1 (1-1)

Gólszerző: Adrián (22.), Castilla (71. - öngól), ill. Toquero (3.)

Malaga-Sporting Gijón 2-0 (1-0)

Gólszerző: Julio Baptista (10.), Eliseu (68.)

Racing Santander-Atlético Madrid 2-1 (1-1)

Gólszerző: Kennedy (38.), Rosenberg (48.) ill. Suarez (11.)