Tenisz

Leszek még a világranglista élén - Federer

A 16-szoros Grand Slam-győztes Roger Federer nem gondolja, hogy leáldozott volna az ő ideje a férfi teniszben, úgy véli, még mindig van esélye rá, hogy élre kerüljön a világranglistán, és megdöntse Pete Sampras rekordját.

Roger Federer a madridi salakpályás tenisztornán az elődöntőben esett ki

Pete Sampras összesen 286 héten keresztül vezette a férfi teniszezők világranglistáját, ezt eddig csak Roger Federer tudta megközelíteni, sőt, a svájci mindössze egy hétre van ennek beállításától, majd megdöntésétől (285 hétig állt összesítésben a rangsor élén), de jelenleg kevés az esély rá, hogy visszavegye vezető pozícióját. 2010. június 7. óta Rafael Nadal az első, Federert 2011. március 21-én Djokovics is megelőzte. Az eddigi Federer-Nadal rivalizálást felváltotta a Nadal-Djokovics párharc, a svájci csillag fénye lassan kihunyni látszik, de ő ennek ellenére nem gondolja, hogy már temetni kellene.

"Nagyon fontos nekem, hogy újra az élre kerüljek a világranglistán - nyilatkozta Federer a római tenisztorna második fordulója előtt a Reutersnek, ahol Jo-Wilfried Tsongával mérkőzik szerdán. - Már korábban is elmondtam, hogy Wimbledon után ez a fő célom. Reálisnak tartom. Azt hiszem, hogy meg tudom valósítani, ha Grand Slameket nyerek."

"Ők (Djokovics és Nadal) jobban játszanak, mint én, de közel vagyok ezeken a versenyeken a győzelemhez. Ez nagyban különbözik attól, mintha az első vagy a második fordulóban búcsúznék."

Federer a múlt héten a madridi salakpályás tornán az elődöntőben esett ki, Nadallal szemben.

"Úgy érzem, magamhoz képest jól játszom. Novakon kívül, aki ebben az évben még nem veszített, nem sok változás történt a teniszben. Meglepődtem azon, hogy Rafa kikapott (ugyanitt a döntőben - a szerk.), ráadásul salakon, de a pálya most más, gyorsabb játékra nyújtott lehetőséget, és neki (Djkovicsnak) így nagyobb esélye nyílt megverni Rafát."