NBA

Bostonban nyert a Miami, háromszori hosszabbítás után győzött az Oklahoma

A Miami Heat hosszabbítás után, 98-90-re legyőzte idegenben a Boston Celtics-et az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, és már csak egy lépés választja el a Keleti döntőtől. A játéknap másik mérkőzésén az Oklahoma City Thunder háromszori (!) hosszabbítás után tudta legyűrni a Memphis Grizzliest, és egyenlített a párharcban.

LeBron James (6) és Dwayne Wade tarolt a Celtics ellen

Tarolt a Miami szupetriója, LeBron James (35 pont, 14 lepattanó), Dwayne Wade (28 pont, 9 lepattanó), és Chris Bosh (20 pont, 12 lepattanó) vitte a prímet a Boston ellen. Pedig a Celtics kezdett jobban, de James már a második negyedben fordított. Ugyanakkor egyik csapat sem tudta lerázni magáról a másikat, a Celticsben Paul Pierce labdája az utolsó másodpercben nem talált utat a gyűrűbe, következett a hosszabbítás. Itt már a "Big Three" nem adott esélyt, győzött a Heat, és egy sikerre van a Keleti döntőtől. A hazaiaknál Pierce 27, és Ray Allen 17 ponttal volt a legjobb.

A Memphis ugyan 17 ponttal is vezetett az Oklahoma City ellen, de a rendes játékidő végén már a hosszabbítás kiharcolásáért kellett küzdeniük. Jött is, méghozzá háromszor! Döntésre csak a harmadik ráadásban sikerült vinni a dolgot, amit 14-4-re nyert a Thunders, ahol Russell Westbrook 40, Kevin Durant 35 pontot jegyzett. A Memphisben Zach Randolph 34 pontig és 16 lepattanóig, Marc Gasol 26 pontig és 21 lepattanóig jutott.

Mindkét összecsapás szerdán folytatódik, Miamiben, illetve Oklahoma Cityben.

A rájátszás párharcainak állása