NB I

A DVSC Szolnokon tartotta életben a dobogós esélyeit

  • MTI

A tavaly győztes Debrecen első félidei jó játékának köszönhetően megszerezte a három bajnoki pontot a sereghajtó és már kiesett Szolnok otthonában a labdarúgó Monicomp Liga 28. fordulójának keddi játéknapján.

Ahogy szombaton a Ferencváros ellen, úgy ezúttal a Debrecennel szemben is rosszul kezdett a szolnoki csapat: a vendégek két jobb oldali támadást követően tíz perc alatt kétgólos előnyt szereztek. A félidő további részében a hajdúságiak jól tartották a labdát, míg a hazaiak szórványos támadásai kevés veszélyt jelentettek Novakovic kapujára.

A fordulást követően Jokic vezérletével felpörgette a játékot a szolnoki csapat és a lesipuskás Tchami révén szépíteni tudott. A folytatásban is a hazaiak maradtak támadásban, de az ívelgetéseket a Loki belső védői könnyedén hárították. A hajrában Szakály Péter tovább növelhette volna az előnyét, de közeli lövését Melnicenko bravúrral hárította. Az utolsó percekben a Debrecen már csak az eredmény tartására törekedett, a szolnoki kísérleteket pedig nem kísérte szerencse.

Kondás Elemér április 20-i kinevezése, azaz öt bajnoki mérkőzés óta veretlen hajdúságiak sikerükkel versenyben maradtak a dobogós helyekért, amelyek Európa Liga-selejtezőben való indulást érnek.

Monicomp Liga, 28. forduló:

Szolnoki MÁV FC–DVSC-TEVA 1-2 (0-2)

Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 500 néző, vezette: Farkas
gólszerzők: Tchami (49.), illetve Szakály (9.), Coulibaly (19.)

Szolnok: Melnicenko – Milicic, Némedi, Djurovic, Vukomanovic – Búrány, Szalai B. (Ngalle, 70.) – Fitos (Tchami, a szünetben), Jokic (Gosic, 77.), Lengyel B. – Zsolnai

Debrecen: Novakovic (Verpecz, 61.) – Nikolov, Simac, Szűcs I. (Mijadinoski, 4.), Fodor M. – Ramos – Bódi (Nagy Z., 83.), Szakály P., Illés Gy., Farkas II. B. – Coulibaly

Gólszerzők: Tchami (49.), illetve Szakály (9.), Coulibaly (19.)

nb1 28. forduló