Premier League

Sir Alex jövőre is marad a Unitednél

  • VNA

Angol források szerint Sir Alex Ferguson jövőre is folytatja edzői pályafutását és marad a Manchester United kispadján.

Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője.
„Jövőre is itt leszek”
- idézték vasárnap délután angol források a Manchester United labdarúgócsapatának menedzserét, Sir Alex Fergusont. A csapatot 1986 óta, vagyis 25 éve folyamatosan sikerre vezető tréner jövőjéről korábban már többen is állást foglaltak, és sokan úgy vélték, hogy újabb bajnoki cím esetén a 69 esztendős mester távozhat a klubtól. Mivel vasárnap a United 2-1-re legyőzte a címvédő Chelsea-t, így az utolsó két forduló előtt (hat pontos előnye tudatában) szinte már biztos bajnoknak tekinthető. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Manchester United történetének 19. bajnoki címét szerzi meg, így megelőzi az örökrangsort évek óta (18 bajnoksággal) vezető Liverpoolt.

Ferguson esetleges visszavonulásáról azért cikkeztek sokat Angliában, mert a legendás mesternek kilenc évvel ezelőtt volt egy nyilatkozata („A legfőbb kihívás számomra az, hogy a Liverpoolt letaszítsuk az örökrangsor éléről.”), amely a mostani bajnoki címmel teljesülni látszik. Fergusonnak egyébként olyan szerződése van a Unitednél, amely kívánsága szerint minden év végén meghosszabbodik. Az esetleges hosszabbítással vélhetően azért megvárják még a május 28-i Bajnokok Ligája döntőt is, ahol a United a Barcelona elleni sikerrel teheti fel a koronát újabb remekül sikerült szezonjára.

Ferguson amúgy már 2002-ben is a visszavonuláson gondolkozott, majd 2008-ban is nyilatkozott arról, hogy még három évig szeretne edzőként dolgozni. Mostani döntését viszont a szakmai kérdések mellett vélhetően egészségi állapota is befolyásolja majd.