Atlétika

Otthon alázták Asafa Powellt - videó

  • VNA

Szombaton este Kingstonban kifejezetten gyengén futott a korábbi 100-as világrekorder Asafa Powell, aki utolsó lett kétszáz méteren.

Bár a jamaikai szupersztár, Usain Bolt napokkal a verseny előtt visszalépett, a szombaton este Kingstonban rendezett atlétikai verseny így is rangos mezőnyt hozott. Bolt távollétében az egykori 100-as világrekorder Asafa Powell számított a hazai közönség reménységének, aki azonban nem szerepelt valami fényesen. Az ezúttal 200 méteren induló Powell ugyanis csak 21,40-et futott, amivel a futam utolsó (nyolcadik) helyét tudta csak megszerezni - igaz az utolsó métereken a győzelmi esélyek elvesztése után kiengedett. A versenyt így is jamaikai futó, Nickel Ashmeed (19,95) nyerte meg, aki egyéni csúcsdöntése mellett az idei év legjobb 200-as idejét is teljesítette. Mögötte a szintén jamaikai Steve Mullings (20,15) és az amerikai Wallace Spearmon (20,18) ért be a célba.

A kingstoni verseny legjobb időeredménye az amerikai Carmelita Jeter nevéhez fűződik, aki 100 méteren szenzációsnak számító 10,86-al győzött. A 31 esztendős sprinter ezzel 13 századmásodperccel futott gyorsabban, mint a szintén általa tartott idei legjobb időeredmény. A férfiaknál is remek idő született 100 méteren, ahol a jamaikai Yohan Blake (2,2 m/sec-es széllel megtámogatva) futott 9,80-at, megelőzve az antiguai Daniel Bailyet (9,94) és az amerikai Mike Rodgerset (9,96). Női 800 méteren is megdőlt az idei legjobb idő, amely mostantól a jamaikai Kenia Sinclair nevéhez (1:58,41) fűződik.