Tenisz

Negatív rekord - nincs amerikai teniszező a TOP10-ben

  • VNA

Szomorúan nézhetnek az amerikai teniszezők a hétfőtől érvényes új tenisz világranglistára, hiszen most először kiszorultak a Top10-ből.

A tenisz világranglisták történetében hétfőn először fordult elő, hogy sem a hölgyeknél, sem pedig a férfiaknál nem található amerikai teniszező a legjobb tíz között. A férfiak világranglistájának (1973) elindulása és a női rangsor első elkészítése (1975) óta nem volt példa olyanra, hogy egyik nem esetében se szerepeljen amerikai játékos a legjobb tíz között. A hölgyeknél a múlt héten még Serena Williams a tízedik helyet foglalta el, de mivel már elég régóta nem szerepel sérülése miatt a mezőnyben, így az eheti rangsorban már csak a 17. helyen áll az egykori világelső. A férfiaknál ugyan két amerikai játékos is ott toporog a top10 környékén, de jelenleg sem Mardy Fish (11.), sem pedig a hétfőn a római salakos tornán a nyitó fordulóban kieső Andy Roddick (12. ) nem fér oda a legjobbak közé. 

A mostani helyezések azért is kínosak az amerikaiak számára, mivel a világelsőségeket tekintve az Egyesült Államok a legsikeresebb. A hölgyeknél ugyanis korábban hét, a férfiaknál pedig hat különböző világelsőt adtak a világnak az elmúlt évtizedekben.