Asztalitenisz-vb

Jó napot zártak a magyarok

  • MTI

Jól sikerült a hétfői versenynap a magyarok számára a Rotterdamban zajló egyéni asztalitenisz-világbajnokságon: a küldöttség tagjai öt mérkőzést játszottak, s ezek közül négyet megnyertek.

A csapatból egyedül Kosiba Dániel volt érdekelt a selejtezőben, s ő négy meccset nyerve feljutott a 128-as főtáblára egyesben. A 19 éves, Németországban légióskodó magyar játékos vasárnap egy jordániai riválist vert meg a kvalifikációban, majd a második napon két holland és egy görög ellenfélen kerekedett felül.

A vegyes párosoknál már elkezdődtek a főtáblás küzdelmek. A Jakab János, Póta Georgina duó győzelemmel kezdte szereplését, egy selejtezőből főtáblára került chilei páros ellen nyert 4-2-re a hétfői első körben, a Kosiba Dániel, Lovas Petra kettős ugyanakkor búcsúzott, miután négy játszmában alulmaradt észak-koreai riválisaival szemben.

Kedden Kosiba mellett Jakab János, Tóth Krisztina, Póta Georgina és Lovas Petra is elkezdi a küzdelmet egyesben, és a Jakab, Póta, valamint a Jakab, Kosiba és a Tóth, Póta duó is asztalhoz áll a párosverseny első, illetve második körében.