Manchester United

Ferguson játékosai előtt tisztelgett

A Manchester United a Chelsea elleni 2-1-es győzelemnek köszönhetően két fordulóval a zárás előtt hat ponttal vezeti a Premier League-et, a Blackburn Rovers és a Blackpool ellen elég egy pont a klub történetének 19. bajnoki aranyérméhez. Sir Alex Ferguson, a Vörös Ördögök menedzsere nem győzte dicsérni futballistáit a siker után.

Sir Alex ünnepel a Chelsea elleni 2-1-es győzelem után"Hat gólt is rúghattunk volna a második félidőben. Sok lehetőségünk volt, de kemény ellenféllel és még keményebb játékkal találtuk szembe magunkat, ezt vártuk, és ezt kaptuk. Fantasztikusan kezdtünk, de Petr Cech is kétszer nagyot védett. Idegesek voltunk, de a szurkolóink segítségével legyőztük félelmeinket. Az utolsó 15 percben ők lendítettek át minket a holtponton. A játékosaim egyszerűen brilliánsak, minden elismerésem és tiszteletem az övék, megérdemlik a bajnoki aranyat!" - nyilatkozta Sir Alex Ferguson, a United menedzsere, aki a lefújás után együtt ünnepelt a pályán játékosaival, és a lelátón a drukkerekkel.

Ferguson eddigi 35 serlegével a legsikeresebb klubedző a világon, már csak pár nap választja el attól, hogy a harminchatodikat is magasba emelhesse. Ez egyben a Manchester United 19. bajnoki aranyérmét jelentené, amivel megelőzné a Liverpoolt az örökranglistán.

A klub ikonja, Ryan Giggs 12. bajnoki elsőségét ünnepelheti napokon belül. A 37 éves walesi szélső szerint már csak az utolsó lépés hiányzik a diadalhoz.

"Matematikailag még nem mi vagyunk a bajnokok, de már csak egy lépést kell megtennünk. Mielőbb be kell biztosítanunk a sikert. Jövő héten a Blackburn otthonába utazunk, nem lesz könnyű fellépés, de biztos vagyok benne, hogy rengeteg rajongónk lesz ott buzdítani minket. Mint mindig, ott is a győzelemre törünk."

"Tizenöt, húsz évvel ezelőtt senki nem gondolta volna, hogy ez megtörténhet (megdönteni a Liverpool bajnoki rekordját - a szerk.). A játákosok és a menedzser teljesítményének köszönhetően megelőzhetjük a '70-es, '80-as, '90-es évek legnagyobb csapatát."

Premier League, 36 forduló:
Manchester United-Chelsea 2-1 (2-0)
Gólszerző: Hernández (1.), Vidics (23.) ill. Lampard (69.)