NB I

A Honvéd mindent megtett, hogy megakadályozza a bajnokavatást

Kivétel nélkül minden a Honvéd futballistát az motivált, hogy a média egész héten csak és kizárólag a Videotonnal foglalkozott.

Muszáj volt visszajönniük a meccsbe Hajdú Norbert szerint - Fotó: MTI

Hiába vezetett már 2-0-ra is a Videoton a Bozsik stadionban, a Budapest Honvéd két gyönyörű szabadrúgásgóllal egyenlíteni tudott, így elmaradt a média által már egész héten hangoztatott bajnokavatás. A Honvéd játékosai szerint egyértelmű volt, hogy ez jelentette számukra a plusz motivációt.

„Mindenki a Videotonnal foglalkozott, ez belülről motivált. Szépen készültünk a meccsre, tudtuk, hogy a kutya sem foglalkozik velünk. Sajnos nem kezdtük jól a meccset, de utána sikerült javítanunk. Úgy hallottam, már a pezsgők is be voltak hűtve, ezért az önbecsülésünkért is játszottunk, egy döntetlennel sikerült visszavágnunk. Csapattársaim nevében is szeretném megköszönni szurkolóinknak, hogy most is, mint már annyiszor, a legutolsó pillanatig segítettek bennünket” - nyilatkozta Debreceni András a honvedfc.hu-nak.

„Plusz motiváció volt az számunkra, hogy el voltunk felejtve, megfogadtuk, drágán adjuk a bőrünket. Remélem, mindenki elismeri, hogy így is tettünk, mert győzni szerettünk volna. A három pontokat megszereztük az utóbbi mérkőzéseken látványosnak is mondható játékkal, vasárnap is kiderült, hogy van tartásunk, egységesek vagyunk mentálisan és fizikálisan is. A hátralévő három meccsen is eredményesek akarunk lenni” – nézett a jövőbe a csapat román védője, Sorin Botis.

„Kettő-nullánál úgy voltunk vele, hogy muszáj visszajönnünk a mérkőzésbe. A szépítésünk után meg azért kezdtünk el küzdeni, hogy nyerjünk, de ez sajnos végül nem jött össze. A csapat mindent megtett azért, hogy itthon tartsuk a három pontot. Nagyon zavart minket, hogy mindenki bajnoki címet akart ünnepeltetni az ellenfelünkkel a lefújás után, ezért megfogadtuk: mindent megteszünk ennek a megakadályozásáért” – árulta el a kispesti csapatkapitány, Hajdú Norbert.

A hazaiak szakvezetője szerint kis szerencsével a győzelmet is megszerezhették volna a második félidőben.

„A médiában mindenhol a Videoton bajnoki címe volt a téma egész héten. A mi csapatunk csak egy lehetőség volt a Videoton számára, amely átmeneti akadályt képezhet a piros-kékeknek. Ez a hozzáállás nagyon sokat segített a csapat mentális felkészítésében. Két elkerülhető hibából gólokat kaptunk, de ezután végig győzelemre játszottunk. Kis szerencsével a második félidőben még nagyobb meglepetést okozhattunk volna” - fogalmazott Supka Attila.