Serie A

Laczkóék kikaptak a genovai rangadón, és kieső helyen állnak

A hosszúra nyúlt Genoa-Sampdoria mérkőzést a hazai csapat nyerte meg, így a vendégek a kieső zónában zárták a 36. fordulót a Serie A-ban.

Laczkó Zsolt kapott lehetőséget a Sampdoria magyar játékosai közül a vendégek kezdőcsapatában, Koman Vladimir nem került a keretbe.

Az első félidő nagy részét uralta a Genoa, ami Palacio és Floro Flores helyzeteiben mutatkozott meg, és a szünet előtt sikerült is megszerezniük a vezetést. Egy szöglet után továbbcsúsztatott labdára Flores vetődött be, és fejjel talált a kapuba. (1-0)

A szünet után javult valamennyit a Sampdoria, és Biabiany egyenlíthetett volna, de néhány centivel a kapu fölé fejelt. Pozzinak aztán összejött a gólszerzés a vendégcsapatból: Palombo távoli lövése messzire pattant Eduardo kapustól, és a csatár be tudta pofozni a kipattanót. (1-1) Érdekes, hogy Pozzi ezzel a góllal érte utol Pazzinit a házi góllövőlistán, pedig utóbbi már január óta az Interben játszik.

A folytatás sajnos nem annyira a játékról, mint inkább a keménykedésről, összetűzésekről szólt, Mesto a hazai csapatból ki is harcolt magának egy piros lapot. A sok állójáték miatt hat perc hosszabbítást jelzett a játékvezető, majd egy kicsit még arra is rátett, és a 97. percben Boselli addig forgolódott a vendégek tizenhatosán belül, míg be nem tudta lőni a labdát a hálóba. (2-1)

Ez volt a találkozó utolsó momentuma, győzött tehát a Genoa, a Samp pedig a Lecce délutáni győzelme miatt a kieső zónában zárta a 36. fordulót. Az utolsó két körben a Palermóval és a Romával játszanak, míg a Lecce a Barival és a Lazióval.