Premier League

Sok helyzete ellenére kikapott Liverpoolban a Manchester City

Distin és Osman fejesgóljainak köszönhetően legyőzte a Manchester Cityt az Everton, pedig Yaya Touréék szinte végig jobban játszottak, csak épp a helyzeteiket nem tudták kihasználni.

Everton-Manchester City 2-1 (0-1)
gólszerző: Distin (66.), Osman (72.), illetve Yaya Touré (29.)

A Manchester City kezdett jobban, az övék volt az első tíz perc. Hiába volt azonban a fölény, több nagy helyzetet is elszórakoztak. Előbb David Silva lehetősége maradt ki, majd a spanyol középpályás Vieirának adott egy gólpassz értékű átadást, de a francia középen egyedül érkezve a kapu fölé lőtt.

Így is a vendégek szerezték azonban meg a vezetést, csak egy kicsivel később. A 29. percben David Silva kapott labdát a jobb oldalon, még kijjebb tette Yaya Tourénak, aki kissé kiszorított helyzetből is pontosan lőtt a hosszú sarokba. (1-0)

Az első félidőben Dzekónak volt még egy helyzete, de az is kimaradt. Csakúgy, mint Touré újabb lehetősége a második játékrész elején. Az elefántcsontparti középpályás egyedül mehetett Howardra, de az amerikai hálóőr menteni tudott.

Az Everton játékosai ünnaplik Osman gólját a Manchester City elleni Premier League-mérkőzésen 2011 májusában, miközben a gólszerzőt ápolják

A helyzetkihasználásban nem javultak a vendégek a folytatásban sem, cserébe viszont a védelmük, elsősorban Kompany elkezdett betlizni. Előbb Distin mellett bizonyult gyengének egy szabadrúgás után (1-1), majd nem sokkal később Osmannál ugyan erősebb volt, de ez csak annyit jelentett, hogy leterítette ellenfelét, miközben az már a fordítást jelentő gólt fejelte mellőle Joe Hart kapujába. (2-1)

A hajrában így már a Manchester Citynek kellett hajtania a pontszerzésért, de hiába küldte pályára Roberto Mancini Balotellit és Jót is, néhány szögleten és ide-oda pattogó labdán kívül nem tudott az Everton kapujának közelébe kerülni a bajnoki negyedik helyzett. Aki így is hétpontos előnyben van a Tottenham és a Liverpool előtt, de mindkét csapat játszik még a hétvégén, ráadásul előbbivel kedden pótolja mérkőzését a Manchester City, azaz akár egy pontra is olvadhat a különbség az utolsó két forduló előtt.

Aston Villa-Wigan 1-1 (1-1)
gólszerző: Young (17.), illetve N'Zogbia (10.)

Bolton-Sunderland 1-2 (0-1)
gólszerző: Klasnic (87.), illetve Zenden (45.), Muntari (90.)

Newcastle-Birmingham 2-1 (2-1)
gólszerző: Ameobi (36.), Taylor (43.), illetve Bowyer (45.)
kiállítva: Ridgewell (Birmingham, 35.)

West Ham-Blackburn 1-1 (0-1)
gólszerző: Hitzlsperger (78.), illetve Roberts (13.)

Premier League tabella

Később játsszák:
Tottenham Hotspur-Blackpool 18:30

Vasárnap játsszák:
Wolverhampton Wanderers-West Bromwich Albion 13:00
Stoke City-Arsenal 15:05
Manchester United-Chelsea 17:10

Hétfőn játsszák:
Fulham-FC Liverpool 21:00

Korábbról elhalasztott mérkőzés, kedd:
Manchester City-Tottenham Hotspur 20:45