NB I

A Szolnok védői három pontot ajándékoztak a Ferencvárosnak

A hazaiak védelme több bohózatba illő hibát követett el a zöld-fehérek ellen, így 3-2-es vereséget szenvedtek, amivel kiestek a Monicomp Ligából.

Schembri gólt szerzett, de kihagyott számtalan helyzetetAnnak ellenére, hogy a Ferencvárosnál cáfolták azokat a pletykákat, miszerint Abdi, Heinz és Rósa összeverekedett volna edzésen, előbbi kettő meglepetésre a kispadon kapott csak helyet. Kezdő volt viszont hosszú idő után Pölöskey Péter, aki közel sem számított eddig a zöld-fehér szurkolók kedvencének. Maróti Béla és Tóth Bence sérülése miatt nem léphetett pályára, a hazaiaknál a keresztszalag-szakadás után lábadozó Remili nem lehetett a pályán.

Az első lehetőség a 7. percben Rósa előtt adódott, aki centikkel gurított kapu mellé. Majd sorozatban jöttek a vendégek helyzetei: Melnicenko kapus kirúgása épp Schembrit találta meg, aki ahelyett, hogy az üres kapuval szemben álló Pölöskeynek passzolt volna, toporgott egy ideig, majd lábon lőtte a kapust. Egy percre rá egy jobb oldali beívelést Rósa fejelt vissza Pölöskeynek, aki közelről fejelhetett is, ám a labda a lécről éppen a gólvonalra pattant. Egy perccel később ismét Pölöskey a főszereplő: jobbról remek mozdulattal tekert jobb külsővel a túloldali ötösön álló Schembrihez, aki azonban előrevetődve pocsékul mellé fejelt.

A szilveszteri baki parádékban bátran lehet majd mutatni a Ferencváros vezető gólját. A 20. percben Borisz Milisics fejbe rúgta egy szabadrúgással csapattársát, így Pölöskey Péter egyedül mehetett a kapura, majd a kapus mellett a hálóba helyezett (0-1).

Nem sokáig örülhettek a vendégek, mert a Szolnok az első helyzetét kihasználta a 22. percben, egy szabadrúgás után Zsolnai fejelt közelről a kapuba (1-1).

Most csak egy perc telt el, amikor válaszoltak a vendégek. Rósa Dénes ment el a bal szélen, középre adását pedig a Vukomanovicsot megelőző André Schembri közvetlen közelről a jobb alsóba helyezte (1-2).

A Ferencváros játszott továbbra is fölényben, a Szolnok védelme átjáróház volt. A 42. percben növelni tudta előnyét a zöld-fehér csapat, Djurovics bután becsúszva buktatta a 16-oson belül Schembrit, a büntetőt pedig Rósa higgadtan gólra váltotta (1-3).

Aztán amire senki nem számított bekövetkezett, ismét szépített a hazai együttes. Az első gólhoz kísértetiesen hasonlóan ívelték be a labdát középre a 45. percben, ahol ismét Zsolnai fejelt a hálóba (2-3).

A második játékrészre egyértelműen aktívabban jött ki a Szolnok, lendületesebben játszottak a hazaiak, de igazi gólhelyzeteket nem sikerült kialakítaniuk. A Ferencváros védelme továbbra sem állt a helyzet magaslatán, többször is nem értették meg egymást a védősor tagjai.

A 74. percben Sztanics dönthetett volna, de Melnicsenko hatalmasat védett lövésénél. A Szolnok második 45 percben nagyon rákapcsolt, de az első félidei hibái megpecsételték a sorsát.

A Szolnok a hajrában kétszer is egyenlíthetett volna, előbb Némedi pöckölt centikkel a kapufa mellé, majd Zsolnai fejesét védte óriási bravúrral Haber. Egyik sem a zöld-fehérek védelmén múlt, a gólt viszont megúszták, ezzel fontos három pontot szereztek, a Szolnok pedig kiesett az első osztályból.


NB I. 27. forduló

Szolnoki MÁV-Ferencváros 2-3 (2-3)

Gólszerző: Zsolnai (22., 45.) ill. Pölöskey (20.), Schembri (23.), Rosa (42.-tizenegyesből)