NBA

A kiesés küszöbén a címvédő Lakers

  • VNA

Dallasban is kikapott a Los Angeles Lakers, az NBA bajnoka így 3-0-s hátrányba került a rájátszásban, és egy mérkőzésnyire van a kieséstől. Atlantában Derrick Rose szárnyalt, és nem a hazai Sólymok, így idegenbeli győzelmével átvette a vezetést a Chicago Bulls.

Pau Gasol próbál kosárra dobni Dirk Nowitzkival szemben a Dallas Mavericks-Los Angeles Lakers mérkőzésen az NBA rájátszásában 2011-ben

A két hazai mérkőzés elvesztése után a dallasi harmadik meccsen sem tudott javítani a Los Angeles Lakers a Dallas Mavericks ellen, így a kiesés szélére sodródott.  A 32 pontot szerző és kilenc lepattanóig jutó Dirk Nowitzki vezette Mavericks ugyan a nagyszünetben még hátrányban (41-47) volt a bajnoki címvédővel szemben, de nagyszerű hajrával fordított (98-92), így már 3-0-ra vezet a négy győzelemig tartó párharcban. A negyedik negyedben ugyan a Lakers még nyolc ponttal is vezetett (sőt 6:12-vel a vége előtt 85-78-nál is náluk volt az előny), de az öt hárompontos kísérletéből négyet értékesítő Nowitzki vezetésével 20-7-es rohanást produkáló Dallas megfordította az eredményt.

A negyedik negyedben a Dallas veteránja, Peja Stojakovic is remekelt, aki ebben az időszakban szerzett 11 pontot. A Mavericksnél a 23 pontig jutó Jason Terry is sokat tett hozzá ahhoz, hogy a Dallas sorozatban harmadszor is legyőzze a Lakerst. Az eltiltása miatt Ron Artestet nélkülöző vendégeknél ezúttal csendesebb napja volt Kobe Bryantnek (17 pont), így a 21 ponttal és tíz lepattanóval dupla-duplát elérő Andrew Bynum volt a legeredményesebb játékos. A Lakers szinte reménytelen helyzetből várhatja a dallasi negyedik találkozót, az NBA-ben ugyanis még egyetlen csapatnak sem sikerült 0-3-ról párharcot nyernie a rájátszásban.

A játéknap másik mérkőzésén egyértelműen a Chicago vezére, Derrick Rose volt a legjobb a maga karriercsúcsot jelentő 44 pontjával. A hátvéd 27 mezőnybeli kísérletéből 16 talált, és emellett még 7 asszisztot is kiosztott. Ennek ellenére - szokás szerint - a Bulls védekezése volt a győzelem kulcsa, hiszen mindössze 82 pontot engedélyeztek az Atlantának. Sokkal több lepattanót szedtek össze - különösen támadásban -, többször tudtak labdát lopni, és rengetegszer blokkolták a hazaiak dobásait. Ennek köszönhetően Rose-t még csak megközelíteni sem tudta senki a másik oldalon, Jeff Teague is csak 21 pontig jutott. Győzelmükkel a Bikák 2-1-re vezetnek a párharcban.

NBA rájátszás