NB I előzetes

Szivics még érzi az erőt, Csertői nehéz meccsre számít

Két olyan csapat találkozik péntek délután, amely azonos pontszámmal áll a tabellán, de a kieséstől megfelelő távolságban vannak, a dobogós helyekhez képest pedig túl nagy a lemaradásuk.

Tomiszlav Szivics optimista, bár az MK-döntőre összpontosít

A KTE-Ereco gyakorlatilag befejezettnek is tarthatná a szezont, hiszen azzal, hogy ők és a Videoton is bejutottak a Magyar Kupa döntőjébe biztossá vált, indulhatnak jövőre a nemzetközi kupában. Tomiszlav Szivics azonban a nem szeretné elhanyagolni a bajnokságot sem bár egyértelmű, a legfontosabb mostantól a kupagyőzelem lesz.

“Egy nagyon nehéz sorozaton vagyunk túl, és most egy újabb nehéz találkozó vár ránk. Úgy érzem, a csapatban van még annyi erő, hogy a közönséggel együtt megünnepelje a klub eddigi legnagyobb sikerét, az MK-döntőt, és a leendő nemzetközi szereplést. A győzelem csak akkor születhet meg, ha összetartunk a szurkolókkal, és teltház lesz” – jegyezte meg Tomiszlav Szivics a csapat vezetőedzője a Győr elleni találkozó előtt az nb1.hu-nak.

Az ellenfél edzője, Csertői Aurél korábban dolgozott Kecskeméten is, ez azonban cseppet sem befolyásolja a játékosait.

“Idegenben szeretnénk pontjainkat gyarapítani. Tudjuk, hogy a Kecskemét hazai pályán nagyon nehéz ellenfél, illetve bejutottak a Magyar Kupa döntőjébe, az biztos aktiválja őket, de nekünk fontos, hogy pontokat szerezzünk” – jelentette ki az ETO edzője a klub honlapján.

NB I 27. forduló

KTE-Ereco-Győri ETO  17.00 (SportM)