Bajnokok Ligája

Mourinho akár tízmeccses eltiltást is kaphat!

A Marca spanyol sportnapilap értesülései szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) akár hét-, sőt tízmeccses eltiltással is sújthatja Real Madrid vezetőedzőjét, José Mourinhót a Barcelona elleni kirohanásai miatt.

A következő BL-szezonban megszokott kép lehet a lelátón ücsörgő Mourinho

Mourinho ellen a Barcelona elleni BL-elődöntő madridi odavágója után indított fegyelmi eljárást az UEFA. A szakvezető kétségbe vonta Pepe kiállításának jogosságát, fényképekkel és videókkal bizonyítva vélt igazát. Élesen bírálta Wolfgang Stark játékvezetőt, és azt nyilatkozta, hogy az UEFA a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnökének, Angel María Víllarnak a jó kapcsolatai, és az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) támogatása miatt előnyben részesíti a katalánokat.

A portugál szakembert a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntő első, madridi mérkőzésén piros lappal a lelátóra száműzték, amikor Pepe kiállítása miatt reklamált a tartalék játékvezetőnél. A visszavágóra természetesen eltiltották, a szállodából követte figyelemmel együttese kiesését, helyette asszisztense, Aítor Karanka ült a királyiak kispadján.

Spanyol lapértesülés szerint az UEFA nem elégszik meg ennyivel, példát akarnak statuálni, és szokatlanul szigorú büntetéssel sújtanák Mourinót. A Marca szerint az sem kizárt, hogy tíz mérkőzésre szóló eltiltással meszelik el a vezetőedzőt. Ebben az esetben a portugál a 2011-2012-es BL-szezonban csak az elődöntőben dirigálhatná a blancókat a pálya mellől - amennyiben eljutnak odáig.

Az már biztos, hogy a Real Madrid nem fogja helyben hagyni az UEFA Végrehajtó Bizottságának ítéletét, és készek a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz is fordulni az ügyben.