Jégkorong

Közel 7000 plüssállat landolt az Aréna jegén

  • VNA

Nagy siker volt a budapesti divízió-I-es világbajnokságon is a „Dobj egy macit!”-akció. Jótékony célra közel 7000 plüssállat gyűlt össze

A közönség az első magyar gól után plüss játékokat dobál a jégre a jégkorong divízió I-es világbajnokságon, a Magyarország-Spanyolország mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában.
A magyar jégkorong-válogatott tagjai adták át a fővárosi gyermekintézmények lakóinak a „Dobj egy macit!” jótékonysági akció keretében összegyűlt plüssfigurákat. Az április 22-i Magyarország-Spanyolország divízió I-es világbajnoki mérkőzés első magyar gólja után rekordmennyiségű, közel 7000 plüssfigurát dobtak a jégre a szurkolók. A plüssállatok ezúttal is jó helyre kerültek: a hazai rendezésű divízió I-es világbajnokságon ezüstérmes magyar jégkorong-válogatott tagjai a macikat a Bethesda Gyermekkórház betegeinek, valamint az Esze Tamás Gyermekotthon és Budapest Főváros Önkormányzatának Templom utcai Gyermekotthona lakóinak adták át.

„Óriási élmény volt itthon, hazai közönség előtt pályára lépni, és a jótékonysági kezdeményezés mindannyiunk számára különösen szép emlék a világbajnokságról. A spanyolokkal vívott mérkőzés után nemcsak a győzelmünket ünnepelhettük, hanem a rajongók nagylelkűségét is. Minden évben nagy örömmel veszünk részt ebben az akcióban, és visszük el a gyerekeknek a szurkolók által felajánlott plüssfigurákat. Fantasztikus érzés azt látni, hogy az ajándékok mennyire felvidítják a kicsiket. Így történt ez most is a Bethesda kórházban” - nyilatkozta a magyar jégkorong szövetség honlapján Pozsgai Tamás, a magyar válogatott játékosa, aki a spanyolok elleni első gólt szerezte.

A magyar jégkorong rajongói évről évre egyre több plüssállatot ajándékoznak a beteg és rászoruló gyerekeknek. 2009-ben, a „Dobj egy macit!” kezdeményezés első eseményén 4352 figurát dobtak a jégpályára, tavaly pedig már 4451 maci gyűlt össze.
Az idei évben a divízió I-es világbajnokság Magyarország-Spanyolország meccsén, az első hazai gól után repültek a plüssállatok a jégre. A magyar válogatott kiütéses, 13-1-es győzelmet aratott a spanyolok felett. A hazai csapat hősiesen helytállt a világversenyen, és csupán egy hajszál választotta el a magyar hokisokat az A-csoportba jutástól. A Papp László Budapest Sportarénában egy héten át valódi hokiünnep volt, a magyarok rendre telt ház előtt játszottak.

Büszkék vagyunk, hogy a Magyar Jégkorong Szövetséggel közösen szervezett harmadik jótékonysági akciónkon minden eddiginél több, összesen 6870 darab plüssállat gyűlt össze. Csodálatos volt, ahogy az első magyar gól után a szurkolók majdnem negyedórán keresztül dobálták a plüssfigurákat a jégre. Az eredetileg tervezett kórház és két gyermekotthon mellett további nyolc intézmény kis lakóinak is tudunk ebből a hatalmas mennyiségből juttatni” - mondta Nyilas Orsolya, a Telenor megbízott PR-vezetője.